Počnite da zamišljate Ligu šampiona na Renato Dalari! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 20:57

Bolonja slavila protiv direktnog konkurentna za najviši plasman Fjorentine – 1:0

Zaslužio je gomilu pohvala Tjago Mota za sve što je uradio ove sezone sa Bolonjom. Napunio je bivši član Intera tefeter hvalospeva posle silnih partija njegovog tima protiv Intera i Milana, kada je Bolonja na travi San Sira odbijala da se preda.

Ali nije to sve iz asortimana Tijaga Mota i Bolonje. Protiv direktnog rivala, Fjorentine, Bolonja je napravila još jedan veliki korak napred ka mesto među timovima koji će učestvovati u Ligi šampiona – 2:0. Sa tri boda iz zaostalog meča 21. kola Bolonja se na četvrtoj poziciji poravnala sa Atalantom.

Izabrane vesti

Teško da je u takav rezultat verovao i sportski direktor Bolonje Marko Di Vajo na početku sezone. Ali je očigledno sa trenerom Motom napravio sjajno ukomponovan tim. Ekipu koja vrca od talenta zbog Zirkzea i bivšeg člana Milana Salemakersa.

I pored svega igra direktan fudbal. Kao večeras kada je Ferguson iz dubine poslao sjajnu dijagonalu ka Rikardu Orsoliniju, a iskusni krilni fudbaler je demonstrirao vrhunsku formu. Oslobodio se čuvara i potom pogodio bliži ugao.

Mnogo bolje je izgledala Bolonja u prvom poluvremenu. VAR je osujetio Orsolinija da u 39. minutu zbog minimalnog ofsajda duplira prednost Bolonje.

Spašavao je u drugom poluvremenu Teračano Fjorentinu težeg poraza. Ali su u Bolonji morali da budu zadovoljni. Na kraju su duplirali pobedu preko Danca Odgarda. I počeli da sanju. Do te mere da zamišljaju voljeni klub u Ligi šampiona, na Renato Dalari.


SERIJA A - ZAOSTALI MEČ 21. KOLA

Sreda

Bolonja - Fjorentina 2:0 (1:0)

/Orsoloni 12, Odgard 90/



tagovi

Tijago MotaBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara