Partizan i Vojvodina čekaju žreb (© Star sport)
Partizan i Vojvodina čekaju žreb (© Star sport)

Podgrupe za Partizan i Vošu: Crno-beli mogu na Granadu, Leh ili AEK, Lalatović na Rendžers, Rems, Rostov i FSCB

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.09.20. | 08:58

Čekajući žreb za plej-of Lige Evrope

Prošao je RFS iz Letonije i moldavski Sfin tul George, naredni rival mu je belgijski Šarlroa, ukoliko bude uspešan sledećeg četvrtak u gostima Partizan će stići nadomak plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

U 14 časova, žrebom u Nionu, saznaće ime potencijalnog rivala u plej-ofu, a kao po običaju, UEFA je nekoliko časova pre izvlačenja kuglica napravila podgrupe i skratila imena rivala sa kojima srpski predstavnik može da se sudari. Naravno, pod uslovom da najpre eliminiše lidera Pro lige.

Izabrane vesti

Mogući rivali Parnog valjka u plej-ofu su neki od pobednika sledećih duela:

Apolon Limasol (Kipar) – Leh (Poljska);

Granada (Španija) – Dinamo Tblisli (Gruzija);

Sent Galen (Švajcarska) – AEK Atina (Grčka).

Može se konstatovati da je klub iz Humske 1 dobro prošao prilikom formiranja podgrupa, zaobišao je po rejtingu i snazi timova daleko jače Milan i Glazgov Rendžers, te LAKS sa statusom jednog od najprijatnijih iznenađanja evropskog fudbala prošle sezone, zatim Rozenborg ili ruski Rostov.

Imena potencijalnih rivala saznala je i Vojvodina, koja se tek u trećem kolu uključuje u kvalifikacije za Ligu Evorpe. Narednog četvrtka osvajač Kupa Srbije gostuje Standardu, te ako pregrmi meč u Liježu može na pobednika jednog od sledećih parova naredne runde:

Rostov (Rusija) – Makabi Haifa (Izrael);

Viljem drugi (Holandija) – Glazgov Rendžers (Škotska);

Fehervar (Mađarska) – Rems (Francuska);

FSCB (Rumunija) – Slovan Liberec (Češka).

Sa izuzetkom ekipe Stivena Džerarda, u pitanju su manje-više rivali s kojima bi mogao da igra i da se takmiči sastav Nenada Lalatovića, s tim što bi najpre morao da izbaci Standard, a onda možda i osveti TSC koji je u četvrtak u epskom duelu poražen od rumunskog FSCB-a.


tagovi

FK PartizanVojvodinakvalifikacije za Ligu Evrope

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara