Podvig Gvineje, Kamerun sa igračem više samo do boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 20:38

Novo iznenađenje na najvažnijem afričkom takmičenju - 1:1

Još jedan veliki favorit je sapleten na prvom koraku na Kupu afričkih nacija. Kamerun je osvojio samo bod protiv Gvineje, iako je čitavo drugo poluvreme imao igrača više - 1:1 (0:1).

Selekcija Rigoberta Songa je platila ceh lošeg otvaranja utakmice. Gvineja je prvi gol bukvalno postigla na prepad i veliku energiju nekolicine igrača, koji su izazvali pometnju i seriju grešaka protivniče odbrane. Na kraju, u završnici akcije se našao Mohamed Bajo, koji se odlično snašao i plasirao loptu pored istrčalog Fabrisa Ondoe.

Izabrane vesti

Ipak, sve se preokrenulo u nadoknadi prvog dela igre, kada je Fransoa Kamano nepoprezno s leđa nagazio Franka Magrija, posle čega je usledilo gledanje VAR snimka i isključenje igrača.

Ipostavilo se da je upravo napadač Tuluza bio taj koji je vratio u život Kamerunce, s obzriom na to da je u 51. minutu nadvisio svoje čuvare i pogotkom glavom krunisao odličan centaršut Žorža Kevina Enkudua sa levog krila.

Međutim, borbena selekcija Kabe Dijavare nije sebi dozvolila potpuno posrnuće nakon primljenog gola. Uspeli su u Gvineji u dobroj meri da zatvore prilaze svom golu, a jednu veliku šansu u 88. minutu propustio je Karl Toko Ekambi, čiji je udarac sjajnom intervencijom zaustavio Ibrahim Kone.

Kamerunci su ovim remijem sebi ozbiljno zakomplikovali situaciju, s obzirom na to da u drugom kolu igraju protiv snažnog Senegala. Sa druge strane, Gvineja ima priliku da eventualnom pobedom nad Gambijom napravi veliki iskorak ka drugoj fazi, s obzirom na to da dalje prolaze i četiri najbolje trećeplasirane selekcije u grupnoj fazi takmičenja.

KUP AFRIČKIH NACIJA (Ponedeljak)

GRUPA C

Senegal - Gambija 3:0 (1:0)

/Gej 4, Kamara 52, 86/

Kamerun - Gvineja 1:1 (0:1)

/Magri 51 - Bajo 10/

GRUPA D

21.00 (1,58) Alžir (3,60) Angola (7,00)



tagovi

Rigober SongKamerun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara