Aleksandar Paločević (©Printscreen)
Aleksandar Paločević (©Printscreen)

Pohang obezglavljen, Maestro se povredio

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.06.20. | 09:27

Aleksandar Paločević, alfa i omega Stilersa, van terena oko tri sedmice

Stvari se u južnokorejskom fudbalu ne menjaju preko noći. Đonbuk i Ulsan zauzeli su vrh i nagovestili da će, kao i lani, voditi uzbudljivu borbu za titulu. Najveće razočaranje je Seul, koji je sakupio svega šest bodova u dosadašnjem delu takmičenja, nalazi se u seriji neuspeha i sada je predmet podsmeha u zemlji omeđenoj Žutim, Istočnokineskim i Japanskim morem, pošto je najavljivao napad na krunu.

Bilo kako bilo, jedan od onih koji je najviše pokazao, barem što se igre na gol više tiče, je Pohang. Sastav koji dve godine zaredom završava kao četvrtoplasirani, odmah ispod pozicije koja vodi u kontinentalna takmičenja, sanjari da se ove sezone nađe u odabranom društvu. U toj želji nije bilo mesta za povredu ključnog igrača, a upravo se to Stilersima dogodilo. Aleksandar Paločević će zbog povrede zgloba odsustvovati sa terena nešto više od tri sedmice...

Izabrane vesti

Koliko je srpski internacionalac važan za Pohang jasno govore brojke, ali i nadimak Maestro nadenut od strane južnokorejskih novinara. Kreativni vezista je ove sezone u sedam mečeva postigao četiri gola i tri puta bio asistent. Izračunali su statističari, imao je više ključnih dodavanja od bilo kog drugog igrača u K-ligi. Formirao je, dalje navode tamošnji mediji, plodno partnerstvo sa saigračima, od kojih najviše koristi ima Rus Stanislav Iljutčenko, koji je prvi strelac ekipe sa šest pogodaka.

Odsustvo Paločevića sigurno će se osetiti danas kada Stilersi u 9. rundi šampionata budu izašli na megdan Gvangđuu (12.00). Poslednji lični susret ovih rivala održan je pre tri godine, tako da te informacije ne bi trebalo uzimati u obzir. Gosti su ove sezone već izgubili tri utakmice, ali dva puta su poraženi od najboljih u ligi, dok je Gvangđu još posle uvodna tri neuspeha nanizao seriju od četiri duela bez poraza, da bi u protekloj rundi poklekao na terenu vladajućeg Đonbuka.

JUŽNA KOREJA 1 - 9. KOLO

Petak

12.00: (4,00) Gvangđu (3,45) Pohang (1,95)

Subota

12.00: (2,60) Busan (3,05) Seongnam (2,90)

12.00: (1,85) Seul (3,45) Inčon (4,50)

13.00: (1,95) Daegu (3,45) Gangvon (4,00)

Nedelja

11.00: (2,80) Ulsan (3,20) Đonbuk (2,60)

12.00: (2,40) Suvon (3,20) Sangđu (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna Koreja 1Pohang StilersiAleksandar Paločevićk liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara