Dragan Aničić, trener Železničara (©Starsport)
Dragan Aničić, trener Železničara (©Starsport)

Pojačani Železničar napada plasman u Superligu, prva prepreka Alen Stevanović

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 11:06

U prvom meču u prolećnoj polusezoni Prve lige Srbije Pančevci u nedelju od 13 časova dočekuju IMT

Mašta se u Pančevu o Superligi Srbije. Serijom odličnih rezultata pred kraj jesenje polusezone Železničar se probio do četvrtog mesta na tabeli i umešao se u borbu za promociju u elitni rang. Proleće otvara duelom sa IMT-om, još jednim konkurentom kojem je cilj da igra plej-of. Poslednji meč 22. kola Prve lige je na programu u nedelju od 13 časova.

Železničar je tokom januara malo podmladio sastav. Otišli su iskusni napadači Predrag Sikimić i Brana Ilić, a ekipu su pojačali fudbaleri sa superligaškim iskustvom poput Petra Gigića, Miloša Stojčeva ili Aleksandra Simčevića.

Izabrane vesti

Ne bi svi oni došli da cilj nije najviši mogući. Uostalom, od toga ne beži ni trener Železničara Dragan Aničić.

Imali smo dobre i uspešne pripreme u idealnim uslovima, povrede su nas mimoišle što je jako bitno, raspoloženje u timu je fantastično, pa sa mnogo optimizma očekujemo prvu utakmicu i duel sa IMT-om. Mi imamo najviše ambicije, to sam rekao i kada sam dolazio u Želju. Najpre smo želeli da stvorimo stabilan klub, a smtram i dalje da Pančevo zaslužuje superligaša. Na dobrom smo putu, pojačali smo se na mestima gde je to bilo potrebno, a pred nama je šesnaest utakmica u kojima moramo da pokažemo da ovo nisu prazne priče“, rekao je Aničić.

13.00: (2,10) Železničar (3,05) IMT (3,60)

Prvi Železničarov rival je IMT. Novobeograđani su takođe popunili tim tokom januara, a možda i najzanimljiviji transfer bio je dolazak nekadašnjeg reprezentativca Srbije i krila Partizana, Alena Stevanovića.

IMT je odličan tim, dugo je na okupu, a tokom zime je dobio i pojačanje u vidu Stevanovića, nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje i prvotimca milanskog Intera. Naši međusobni dueli uvek su bili veoma dobri, jer IMT igra napadački fudbal, hoće da se nadigrava. Za sada imamo pozitavn skor, a iskreno verujem da ćemo pred našim navijačima u nedelju ostvariti još jednu pobedu“, dodao je Aničić.

U jesenjoj polusezoni su IMT i Železničar na Novom Beogradu odigrali 0:0.

PRVA LIGA – 22. KOLA

Petak

Javor - Grafičar 0:0

Subota

Budućnost - Mladost GAT 1:1 (1:1)

/Zdravković 40 - Vidakov 35/

Inđija - Mačva 2:1 (2:1)

/Nedeljković, Stojanović - Kukuličić/

Kabel - Timok 0:3 (0:2)

Loznica - Zlatibor 4:1 (1:0)

Rad - Bačka 1:1 (1:1)

/Stojanović 45 - Karišić 40/

Radnnički - Žarkovo 2:0 (0:0)

/Sadik 48, Nović 59/

Nedelja

13.00: (2,10) Železničar (3,05) IMT (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeŽelezničar PančevoIMTAlen Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara