Lazar Pavlović protiv Trepče,  (© FK Partizan)
Lazar Pavlović protiv Trepče, (© FK Partizan)

Pokazna vežba „U21 u Partizanu“: Lazar bi da menja Sumu i namešta golove Štuliću

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.07.20. | 18:00

Talentovani vezista uverava da je podmlatak crno-belih sposoban da se nosi sa velikim očekivanjima naredne sezone

Pokazna vežba na temu „pravilo U21 u Partizanu“. Kako crno-beli planiraju da reše pitanje bonusa moglo je da se primeti na uvodnom kontrolnom susretu ovog leta. Jeste rival iz trećeg ranga takmičenja, jeste utakmica bez takmičarskog značaja, ali promocija Aleksandra Popovića i Lazara Pavlovića u startere uela sa Trepčom nagoveštava da bi sličnim potezima Sava Miloševića mogli da prisustvujemo i kad se zakotrlja ponovo lopta u Superligi.

Obaveza da svaki klub počne prvenstveni susret sa dvojicom fudbalera mlađih od 21 godine (i sa njima završi makar prvo poluvreme), a da još najmanje dvojica budu na klupi za rezerve otvoriće prostor momcima stasalim na terenima „Zemunela“. Uveliko se prave kombinacije kako da ispoštuju propisi, a tim ne izgubi na kvalitetu, a jedna od ideja Sava Miloševića mogla je da se uoči baš u četvrtak veče na Zlatiboru, kad su golman i centralni ofanzivni vezni bili deo tima od prvog minuta.

Izabrane vesti

Nama mladim igračima odgovora novo pravilo, dobićemo više prilika, nalik onima kakve sam imao u finišu prošle sezone. Stvarno dosta talentovanih dečaka zaslužuje šansu u prvom timu“, uveren je Lazar Pavlović, čija „desetka“ na leđima sugeriše koliko mu klub veruje kad mu je poverio tako značajnu ulogu.

Među ljudima iz Humske provejava mišljenje da je prvo od dva bonus mesta rezervisano za Filipa Stevanovića (pod uslovom da ostane), a drugo će se tražiti između Pavlovića, golmana Popovića, novajlije Denisa Stojkovića...

Odluka je na šefu struke. Jedino mogu da obećam borbu, na treninzima dajem sve od sebe kako bih zaslužio mesto u startnih 11“, želi da zapne Lazar, svestan da je za one jače utakmice uloga organizatora igre, ipak, namenjena Sejdubi Sumi. „Odličan igrač, golovima, asistencijama i partijama na važnim mečevima je zaslužio mesto u timu, ali ću se boriti za status i videćemo kako će ispasti. Mogu i ja da doprinesem na toj poziciji.“

U duelu sa Drinčićem, (© Star sport)U duelu sa Drinčićem, (© Star sport)

Bude li tako, uveriće se navijači Partizana da vide kako funkcioniše tandem iz „klase 2001“, odnegovan trenerskom rukom Slađana Šćepovića.

„Odlično sarađujem sa Nikolom Štulićem, u kadetima i omladincima sam bio polušpic,              Džoni centralni napadač, pored mene čak najbolji strelac lige. Tačno, seniorski fudbal je čvršći i zahtevniji od omladinskog, ali Štulić je sposoban da postigne dosta golova, zato što je snažan, ume da sačuva loptu, odložio je na stranu, dobar je u 16 metara, snalažljiv, uvek na pravom mestu... Postaraću se da mu za što više asistiram i na taj način pomognem crno-belima“.

Glavna dilema među navijačima: može li Partizanova mladost na tinejdžerskim plećima da po(d)nese teret velikih očekivanja, najave aktivne borbe za titulu?

„Može! Razlog je taj što imamo kvalitet da doprinesemo Partizanu više nego prošle sezone. Što se tiče fudbalskog znanja, kvalitetni su svi momci iz podmlatka i Teleoptika, trenutno s nama na Zlatiboru. Primera radi, Čolić i Arambašić su baš dobro odigrali protiv Trepče, prošli su i uvodni deo prošlih priprema. Jović juče nije bio u sastavu, ali i on trenira valjano“.

Kraj imena Lazara Pavlovića ukupno 18 utakmica minule sezone. Posle debija u polufinalu kupa, u maju 2019, očekivalo se da zablista lane, ali je i mladi vezista svestan da tek mora da udari pečat.

„Zadovoljan sam izdanjem na nekim utakmicama, baš sam ih dobro odigrao, ali finiš sezone je bio loš. Nisam zadovoljan ni na ličnom, ni na ekipnom planu. Mora to bolje i verujem da ćemo u narednom prvenstvu pokazati da smo najbolji. Moramo na „maim“ mečevima da pobeđujemo redovno. Na jačim nemamo problem, sve velike smo odigrali odlično“, uverava Lazar Pavlović.



tagovi

Lazar PavlovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara