Lionelu Mesiju se nije svidela odluka zemljaka, Maurisija Poketina (©Reuters)
Lionelu Mesiju se nije svidela odluka zemljaka, Maurisija Poketina (©Reuters)

Poketino o sukobu s Mesijem: Doneli smo najbolju odluku za tim

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 00:31

Argentinski stručnjak objasnio izvođenje zemljaka u 76. minutu u derbija Lige 1 protiv Liona

Muke u raju. Ima Maurisio Poketino tim snova u Parizu, ali treba nahraniti sva ega, sujete zvezda - Mesija, Nejmara, Mbapea, Di Marije, Veratija, Ikardija... Pari Sen Žermen hita ka krunu u Francuskoj. Posle teško izvojevane pobede na Parku prinčeva protiv Liona sa 2:1, u derbiju Lige 1, u prvom planu bila je odluka Argentinca da zemljaka Lionela Mesija izvede iz igre u 76. minutu.

To se nije svidelo nimalo doskorašnjem asu Barselone koji nije hteo da pruži ruku treneru francuskog vicešampiona. Taj detalj je bio u prvom planu na konferenciji za medije posle meča.

Izabrane vesti

Sreda, 21.00: (14,0) Mec (6,75) PSŽ (1,20)

Nekadašnji trener Totenhema nije dolivao ulje na vatru, istakao je da je doneo odluku dobru za tim.

"Doneli smo odluku o Mesijevoj izmeni zbog moguće povrede u budućnosti. Dolaze važne utakmice i moramo da ga zaštitimo. Ovo su odluke koje donosimo za tim. Svi znaju da imamo dobre igrače, moramo da donosimo ovakve odluke, čak kad se njima to i ne dopada“, rekao je Poketino posle meča.

Šest utakmica – šest pobeda. Prošle sezone je Lil senzacionalno stigao do krune, ali u novom šampionatu Lige 1 teško će neko da se odupre pariskim Svecima.

"Ovo je nas veoma pozitivan početak. Posle teške utakmice u Brižu, bilo nam je važno da dobijemo. Lion je veoma dobra ekipa. Uspeli smo da preokrenemo rezultat, tim je pokazao karakter posle primljenog pogotka. Moramo da nastavimo da radimo na treninzima. Teško je igrati svaka tri dana. Prioritet je da nas se igrači što pre oporavljaju. Moramo da se poboljšamo“, istakao je Poketino.

Osim indirektnog sukoba Mesija i Poketino, upalo je u oko i da Nejmar nije hteo da dozvoli Lionelu Mesiju da izvede jedanaesterac i da se upišu u strelce u dresu novog kluba. Posle gola Lukasa Paketa i vođstva Liona, brazilski as je u 66. minutu izjednačio s bele tačke, da bi u poslednjim trenucima meča Mauro Ikardi doneo nova tri boda Parižanima.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1FrancuskaFrancuska 1Lionel MesiPari Sen ŽermenMaurisio Poketino

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara