Serž Orije i Maurisio Poketino (©Reuters)
Serž Orije i Maurisio Poketino (©Reuters)

Poketino pregovara sa Orijeom

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.03.21. | 17:06

Reprezentativac Obale Slonovače bi da završi karijeru u Parizu

Tokom zimske pijace se činilo da će Dele Ali napustiti Totenhem i obnoviti saradnju sa Maurisijom Poketinom u Pari Sen Žermenu. Ostao je i pored svih problema vezista kod Žozea Murinja, ali bi narednog leta Portugalac mogao da ostane "kraći" za desnog beka. Serž Orije je nova želja Svetaca, a reprezentativac Obale Slonovače ne krije da bi jednog dana voleo da se vrati u glavni grad Francuske.

Alesandro Florenci će najverovatnije nastaviti saradnju sa PSŽ-om, ali izgleda da Kolin Dagba ne zadovoljava standarde argentinskog stručnjaka. Tako je PSŽ već krenuo u potragu za novim bekom, a sportskom direktoru Leonardu je rešio da pomogne i Poketino. Francuski mediji prenose da je bivši šef struke Totenhema već obavio preliminarne razgovore sa svojim nekadašnjim igračem. Sarađivali su na severu Londona od 2017. do 2019. godine, dobro se poznaju i sasvim je jasno zašto Argentinac u bivšem igraču Parižana vidi idealno pojačanje za mesto uz desnu aut liniju u odbrani. Razgovarali su o ambicijama 28-godišnjeg fudbalera, njegovom statusu i budućnosti u klubu sa Vajt Hart Lejna, a 49-godišnji stručnjak nije krio da bi voleo da ga vidi na Parku prinčeva od naredne sezone. U ozbiljnije detalje nisu ulazili u ovom trenutku, ali je jasno da će se pregovori nastaviti.

Izabrane vesti

17.45: (1,72) PSŽ (3,60) Lil (5,10)

Dobra vest za Svece je da hitronogi defanzivac ulazi u poslednju godinu ugovora sa Pevcima, a prema informacijama iz Francuske, Totenhem će za njegove usluge narednog leta tražiti 12.000.000 evra. Dobio je Orije kvalitetnu konkurenciju minulog leta, kada je u klub stigao Met Doerti iz Vulverhemptona, pa je ove sezone upisao tek 14 nastupa u Premijer ligi i pritom postigao dva pogotka i ubeležio jednu asistenciju. Iako je često umeo da zablista, Murinjo nije krio da se plaši njegovih nesmotrenih poteza, koji su neretko umeli da koštaju i Sparse bodova.

"Bojim te se kada markiraš nekoga, jer si sposoban da napraviš glup penal sada kada postoji VAR. Tako da ti već kažem, bojim te se", poručio je portugalski stručnjak Orijeu, a zabeležile su kamere prilikom snimanja dokumentarnog filma "Sve ili ništa".

Sa druge strane, Orije ne krije da bi voleo da do kraja karijere ponovo obuče dres Svetaca, za koje je nastupao u periodu od 2014. do 2017. godine, pre nego što je u transferu teškom 25.000.000 evra pojačao Pevce.

"Voleo bih karijeru da završim u Parizu, jer to je moj omiljeni klub. Imam osećaj da nisam završio posao tamo. To je moj klub od malih nogu, oduvek sam sanjao da u Parizu završim karijeru i to je još uvek moguće. Bilo bi mi veliko zadovoljstvo da to izvedem. Mogao sam tamo da provedem i čitavu karijeru. Pratim PSŽ izdaleka, on ostaje moj klub i to se neće promeniti", izjavio je pre oko godinu dana za medije u Africi.

Ostao je fudbaler iz Obale Slonovače i u dobrim odnosima sa prvim čovekom PSŽ-a Naserom Al Kelaifijem, sa kojim se i dan danas čuje. Nikada nije krio od predsednika Svetaca da bi voleo da okači kopačke o klin u dresu kluba iz glavnog grada Francuske. Sportski direktor Leonardo je po povratku u klub 2019. godine takođe pokušao da ga dovede, nisu se poklopile sve kockice, ali se čini da su šanse za Orijeov povratak u klub sa kojim je osvojio čak 11 trofeja veće nego ikada.

--------------------------------------

*Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.


tagovi

LeonardoNaser Al KelaifiŽoze MurinjoMaurisio PoketinoSerž Orijeletnji prelazni rok 2021Alesandro Florenci

Obaveštavaj me

PSŽ
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara