Viktor Osimen (©AFP)
Viktor Osimen (©AFP)

Poketino shvatio da je problem centarfor, Čelsi para ne žali i hoće Viktora Osimena

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 11:36

Bar je Maurisio Poketino odmah uvideo gde je problem

Trošili su nemilice u prvoj sezoni Toda Bolija na mestu klupskog gazde, ali su oko osnovnog problema kružili kao kiša oko Kragujevca. A, problem je svima vidljiv – Čelsi nema pravu devetku još otkako je Dijego Kosta otišao 2017. godine. I Maurisio Poketino je to odmah shvatio, pa je navodno novim poslodavcima i poručio da mu dovedu centarfora. Ambiciozni Boli odmah je krenuo po jednog od najskupljih – Napolijevog Viktora Osimena, prenosi ugledni Gardijan.

Neće to biti lak posao, iako Plavci već neko vreme prate strelca 23 ligaška gola u Seriji A. Osimena su mogli da upamte i po golu koji im je dao 2019. dok je još igrao za Lil.

Izabrane vesti

Problem je taj što je Napolijev gazda Aurelio de Laurentis tvrd pregovarač i sasvim je jasno da 24-godišnjeg napadača neće pustiti bez obeštećenja od minimalno 100.000.000 evra. Englezima će svakako pokušati da izvuče i više.

Ima De Laurentis i tu pogodnost da Čelsi nije jedini ponuđač. Bajern Minhen se pominje, kao i Mančester junajted, mada je njima i dalje prva meta Totenhemov Hari Kejn.

S druge strane, Čelsi će prvo morati da vidi i šta će sa Romeluom Lukakuom kome ističe pozajmica Interu, a Nerazuri nemaju novca da ga otkupe. Nije još poznato da li ga Poketino vidi u planovima, a isto važi i za Pjer Emerik Obamejana, pa se pretpostavlja da će Plavci i njega morati da udome.

Osimen nije naravno jedina opcija. Interov Lautaro Martinez takođe je na nišanu, kao i Ajvan Toni, problem je št bi napadača Brentforda mogla da iz kombinacija isključi potencijalna suspenzija zbor kršenja pravila i klađenju.

Napadač svakako nije jedini zahtev Poketina, koji svakog časa treba da potpiše trogodišnji ugovor sa Plavcima. Poketino traži i golmana i centralnog vezistu.

Za poziciju među stativama konkurišu Aston Vili Emilijano Martinez, pa David Raja iz Brentforda i Interov Andre Onana. Za vezni red Brajtonovi Aleksis Mekalister i Mojzes Kajsedo, koje je Čelsi hteo i u januaru. Vest Hemov Deklan Rajs svima je zanimljiv, ali se čini da je on bliži Arsenalu i Mančester junajtedu.

Pre svega toga, moraće Čelsi i da prodaje, jer je basnoslovno trošio u poslednja dva prelazna roka. Mejson Maunt verovatno ide, jer mu ugovor ističe sledećeg leta, a nema naznaka da će ga produžiti. Spekuliše se da bi mogao u Liverpul, mada bi ga Poketino najradije zadržao. Na leto 2024. bez ugovora ostaje i Mateo Kovačić, njega prate Mančester Siti, Mančester junajted i Bajern.


tagovi

Viktor OsimenLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara