Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poklon kakav se ne odbija: Jurgorden zategao odbranu, protiv najboljeg strelca traži put do vrha tabele

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.11.21. | 13:32

Dva kola pre kraja Malme je remizirao sa Hekenom i ukazao priliku timu iz Stokholma da preuzme čelo kolone

Šampionska trka u Alsvenskanu ulazi u ciljnu ravninu. Današnje tri utakmice kompletiraće 28. kolo, nakon čega preostaju još dve runde u kojima će se odlučivati o novom šampionu Švedske. Branilac titule Malme je trenutno lider sa 55 bodova, ali kako je ispustio dva boda u ovom kolu protiv Hekena, najbliži pratilac Jurgorden koji kaska dva koraka za Nebeskoplavima i pride ima i meč manje, u slučaju trijumfa bi zaseo na vrh tabele.

Stokholmski klub ima sve u svojim rukama. Ukoliko dobije svaku od preostale tri utakmice postaće prvak Švedske po 13. put u klupskoj istoriji, odnosno drugi u poslednje tri godine.

Izabrane vesti

Na prvom koraku čeka ga najteži izazov, odnosno najbolje plasirani (čekaju ga još Varbergs i Heken) od tri preostala rivala – Norčeping. Domaćin je u poslednje vreme srozao formu i zaista je teško imati bilo kakva očekivanja od njega pred večerašnji meč. Krajem oktobra sapleo je Elfsborg u šampionskoj trci, a onda u narednoj utakmici, poslednjoj pred odlazak na reprezentativnu pauzu, poražen od Kalmara. Bila je to četvrta od poslednjih pet prvenstvenih utakmica na kojima Norčeping nije ostvario pobedu, a sa takvom formom i definitivno je ispao iz borbe za jedno od mesta koja vode u Evropu.

Jurgorden je s druge strane podigao formu pred odlazak na reprezentativnu pauzu. Nakon što je na tri utakmice njegov tim primio čak osam golova, trener tima iz Stokholma Bergstrand je umesto Zeterstorma na gol-liniju postavio oporavljenog Vasjutina, što je donelo željeni efekat. Ruski golman sačuvao je mrežu na obe prethodne utakmice, a Jurgorden ostvario dve minimalne pobede.

Ipak, rivali su mu tada bili timovi iz donjeg dela tabele. Sada ga očekuje nešto izazovniji rival, predvođen najboljim strelcem prvenstva Samjuelom Adegbenrom (16 golova).

Norčeping na drugoj strani nikako da zakrpi rupe u odbrani, ni na jednoj od poslednjih osam utakmica nije sačuvao mrežu, i mada taj podatak uliva dodatno samopouzdnanje gostima, tradicija ih poziva na oprez. Naime, od poslednjih sedam međusobnih susreta Norčeping je dobio samo jedan, poslednji, odigran u drugom kolu aktuelne sezone. Pre toga je u dve uzastopne utakmice slavio Norčeping, a prethodna četiri duela završena su bez pobednika. Sada je pak biti ili ne biti za Jurgorden.

ŠVEDSKA 1 - 28. KOLO

Ponedeljak

19.00: (3,20) Norčeping (3,40) Jurgorden (2,25)

19.00: (5,60) Erebro (3,80) Kalmar (1,63)

19.00: (7,00) Ostersund (3,40) Mjalbi (1,48)



tagovi

AlsvenskanŠvedska 1JurgordenHekenFK NorčepingNorčeping

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara