Pol Alen merka Abramovičev Čelsi

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.09.18. | 12:12

Američki milijarder razmišlja da preuzme londonski klub od ruskog tajkuna

Od kako je Roman Abramovič objavio prodaju Čelsija, pre svega zbog pritiska engleskih vlasti, ali i najavljenih sankcija SAD prema njemu, gotovo svakodnevno se na naslovnim stranama londonskih novina nađe neki bogataš koji "razmišlja" o kupovini Plavaca. Ovaj put Miror je objavio da je "bacio oko" Pol Alen, jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

U pitanju je čuveni američki bogataš i filantrop koji je imanje stekao uglavnom u IT industriji, pre svega kao koosnivač Majkrosofta sa Bilom Gejstom. Bivši partner Monike Seleš, u svom portfoliju ima i dva velikana američkog sporta, Sijelt Sihokse u NFL-u i Portland Trejlblejzerse u NBA. Ovaj Amerikanac je delom vlasnik i MLS kluba iz Sijetla, Saundersa tako da ima dodirne tačke sa fudbalom. On se, kako navodi Miror nedavno sastao sa čuvenim agentom Pinijem Zahavijem koji je Abramovićev blizak prijatelj i saradnik po pitanju pazarenja Čelsija.

Izabrane vesti

Roman Abramovič, koji je tada posustalu ikonu Zapadnog Londona kupio 2003. za samo 140 miliona funti sada traži tri milijarde za preuzimanje kluba.  Za njegovog vakata na Stamford Bridžu Plavci su osvojili 17 trofeja, a među njima i Ligu šampiona, Ligu Evrope i čak pet Premijerliga. A tokom prethodnih 98 godina postojanja Čelsi je uzeo samo pet pehara.  Istina, nije imao ni ogroman dug koji čeka novog vlasnika.

FOTO: Youtube screenshot


tagovi

Pol AlenSijetl SaundersSijetl SupersoniksPortland Trejlblejzers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara