Geret Bejl (©Reuters)
Geret Bejl (©Reuters)

Pola čovek – pola povreda: Bejl još dva meseca van terena, deseto odsustvo od januara 2020.

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.09.21. | 14:48

Gledajući poslednje četiri godine, ovo će mu biti 21. izostanak

Odavno nije Geret Bejl ono što je bio i teško da će neko žaliti onog dana kada Velšaninu zauvek budu videli leđa, ali dotad moraće da prođe još nekoliko meseci, za šta će mu na račun pristići bruto iznos od blizu 40.000.000 evra!

Real godinama ne dobija praktično ni deo onoga za šta je Bejl plaćen – trenutno ubedljivo najplaćeniji igrač u klubu –, a tokom naredna dva meseca ga sigurno niko neće videti u igri pošto je doživeo tešku povredu. Naime, nekada brzonogom Velšaninu je pukla zadnja loža zbog čega ga očekuje pauza od minimum dva meseca, pa se tako ne očekuj njegov povratak na teren pre kraja novembra!

Izabrane vesti

Nedelja, 21.00: (4,00) Valensija (3,60) Real Madrid (2,00)

Bejlu je zapravo sada potvrđena povreda koju je zadobio još 11. septembra tokom treninga. Sada su dodatni specijalistički pregledi pokazali da je u pitanju teži stepen, zbog čega ga čeka i duži oporavak. Kako je Bejl jedan od Realovih “negativaca“ i neko koga niko do povrtatka Karla Anćelotija nije ni želeo da vidi više u opremi Blankosa, madridski mediji bliski klubu pozabavili su se podacima o njegovim dosadašnjim izostancima. Tako se došlo do zaključka da od januara 2020. deseti put prijavljuje povredu! Najčešće su problemi bili upravo u regiji butnog mišića i zadnje lože, a bilo je i povreda kolena, skočnog zgloba, lista...

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Koliko je krhko Bejlovo telo pokazuje i to da će mu ovo biti, verovali ili ne, čak 21. povreda u protekle četiri godine, tačnije od novembra 2017. Najstrašniji je podatak da je, računajući okvirno i vreme koje će provesti u oporavku od povrede zadnje lože sada, Bejl u poslednjih deset godina karijere gotovo TREĆINU vremena bio odsutan! Preciznije oko 1.139 dana – zavisno od toga koliko će sada pauziratiBejl nije mogao da trenira i igra zbog ovih ili onih razloga.

Velšanin je zbog sadašnjeg stanja već bio odsutan u mečevima protiv Selte u Primeri i Intera u Ligi šampiona, a kako mu se predviđa bar dvomesečno odsustvo mogao bi da propusti čak 14 utakmica! Između ostalog Valensiju, Majorku, Viljareal, Šerif, Espanjol, Atletik Bilbao, Šahtjor, Klasiko protiv Barselone, Osasunu, Šahtjor, Rajo Valjekano... S obzirom da se za sredinu novembra očekuje nova reprezentativna pauza, vrlo je verovatno da bi u kombinaciji mogao da bude za derbi sa Seviljom koji se u Madridu igra 28. novembra, ako ne pre toga.

Bejl je kod Anćelotija dobio “ljubav“ kakvu nije kod Zinedina Zidana, zbog čega je novu sezonu počeo tako da je zaličilo kako bi mogao da povrati bar deo forme iz ranijih godina. Postigao je jedan gol na tri meča. Igrajući za reprezentaciju Velsa u kvalifikacijama za Mundijal napumpao je samopouzdanje, što je preneo na svoj boravak u Madridu. Sada mora sve ispočetka.



tagovi

Geret BejlReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara