Rendžers (©Reuters)
Rendžers (©Reuters)

Polovina Srbije će navijati za Rendžers u finalu Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.05.22. | 23:10

Zbog pozicije na žrebu za sledeću sezonu

Na terenu stadiona Sančez Pishuan u Sevilji 18. maja na jednoj strani biće srpski reprezentativac Filip Kostić u dresu Ajntrahta, ali jedan veliki deo Srbije će, ipak, te večeri navijati za – Glazgov Rendžers.

U pitanju će biti pristalice kluba koji osvoji Kup Srbije ili koji bude drugoplasirani na tabeli (ako šampion uzme duplu krunu). A, razlog za to je povlašćeni položaj u žrebu za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Primera radi, da je prvenstvo Srbije završeno, subjekat ove priče bi bio Partizan, kao klub koji je okončao sezonu kao drugi i koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ulog na talonu uopšte nije mali. U kvalifikacijama se igraju samo treće i četvrto kolo, a ukoliko se desi da Rendžers osvoji trofej Lige Evrope, onda će srpski predstavnik igrati samo poslednje kolo kvalifikacija i to kao povlašćeni klub na žrebu!

Bolji scenario taj naš klub, bio Partizan ili neko drugi, ne može ni da poželi. Recimo, da je žreb sutra, potencijalni protivnici crno-belima bili bi: Ferencvaroš, Maribor, Slovan Bratislava, Helsinki, Dudelanž, Slavija iz Praga i Hajduk Split. Nema šta, sve protivnici po meri, sve rivali koje bi Parni valjak mogao da prođe. Nekog lakše, nekog teže, ali put je i te kako prohodan.

Nije zanemarljiv još jedan detalj: ako se ovaj scenario ispuni, onda bi srpski tim čak i ako bi ispao u četvrtom kolu kvalifikacija, imao direktno mesto u grupama Lige konferencije! Nema dileme, dakle, da će Rendžers imati ozbiljnu podršku i iz Srbije u finalu Lige Evrope.

Još jedan detalj: ako bi Partizan bio taj klub koji bi reprezentatovao Srbiju i ukoliko bi se plasirao u Ligu Evrope, bio bi u drugom šeširu na žrebu za grupnu fazu.


tagovi

Liga EvropeGlazgov Rendžersžreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara