Ronald Arauho proslavlja gol u El Klasiku (©Reuters)
Ronald Arauho proslavlja gol u El Klasiku (©Reuters)

Poluvreme potpune dominacije Barselone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 21:48

Barsa zasluženo vodi sa 2:0 u El Klasiku

Izdigla se Barselona iz pepala, konačno proigrala pod vođstvom legende kluba Ćavija Ernandeza i preti da se posle očajnog prvog dela sezone uključi u borbu za titulu. Trenutno je u seriji od 11 utakmica bez poraza (osam pobeda), a mogla bi da je produži u El Klasiku. Posle 29 minuta igre sastav sa Kamp Noua stigao je do prednosti na stadionu najljućeg rivala, Real je načeo Pjer Emerik Obamejan, a utisak je da ga je Ronald Arauho samo devet minuta kasnije dokusurio - 2:0 na poluvremenu u Madridu.

Prvi gol Gabonca u velikom španskom derbiju. Skinuo mu je Tibo Kurtoa zicer u 12. minutu, potom se izvukao da ne dobije karton (možda i crveni), a onda se poklonio i krunisao dominaciju Katalonaca na Santijago Bernabeu.

Izabrane vesti

Imala je Barsa nekoliko velikih prilika, ali se Kurtoa nije dao savladati. Posle sjajnog prodora Usmana Dembelea po desnom boku, idealnog centaršuta i potom rutinske egzekucije bivšeg kapitena Arsenala bio je nemoćan.

Nekoliko minuta pre toga videli smo i sjajan potez Pedrija, koji prete da izraste u novu legendu španskog giganta. Španski reprezentativac je majtsorski poslao pas u kazneni prostor rivala, šteta što nije krunisan na bolji način.

Mogao je Real da poravna preko Vinisijusa, ali se Brazilac nije snašao u jedan na jedan situaciji sa Mark Andre Ter Štegenom. Stigla je odmah kazna, posle sjajnog centaršuta Usmana Dembelea najviši u skoku bio je Urugvajac i glavom zakucao loptu iza leđa Kurtoe.

Barsa je u prvih 45 minuta imala 60 odsto vremena loptu u nogama, uputila devet šuteva ka golu Reala, pet u okvir.



tagovi

El KlasikoReal MadridBarselonaPjer Emerik ObamejanRonald ArauhoUsman DembelePedriTibo Kurtoa

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara