Ponedeljak u Seriji A: Atalanta i Salernitana u 2022. godini osvojili po 17 bodova

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 13:23

Jasno je što su jedni ostali bez Evrope, a drugi došli u situaciju da izbore opstanak u ligi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Atalanta i Salernitana su u 2022. godini osvojili isti broj bodova 17 i to objašnjava zašto je Boginja ispala iz trke za Ligu šampiona a Granate su se vratile u trku za opstanak. Tim Đan Pjera Gasperinija je prošlog vikenda prekinuo niz od tri poraza pobedom nad Venecijom dok je Salernitana nanizala tri pobede i došla na korak od zone spasa.

Izabrane vesti

Trojni podvig Salernitane dobija još više na značaju ako se ima u vidu da tim iz Salerna nije nikada uspeo da veže tri pobede u Seriji A dok moramo da se vratimo u sezonu 2006/2007 da bi pronašli novajliju ili povratnika u Seriju A sa četiri uzastopna uspeha (reč je o Juventusu).

Atalanta je u 2022. godini pobedila samo Sampdoriju na svom terenu u Seriji i na poslednja dva duela pred svojom publikom napustila je stadion pognute glave (Napoli i Verona). Tome treba dodati i poraz od Lajpciga u Ligi Evrope.

Katastrofalan učinak u novoj godini Dee na Gevis stadionu se meri sa tri poraza i četiri remija u prvenstvu. Dodamo li tome činjenicu da su Bergamaski završili 2021. godinu sa porazom od Rome na svom stadionu dobijamo realne razmere problema igrača Đan Pjera Gasperinija na domaćem terenu. Atalanta je u ovoj sezoni izgubila čak pet prvenstvenih mečeva u Bergamu, previše za tim koji ima evropske ambicije.

Salernitana je, baš kao i Atalanta, osvojila više bodova u gostima nego kod kuće, 14-1. Uz to tim iz Kampanje je zabeležio četiri pobede na gostovanjima od kojih dve u poslednjih 15 dana, protiv Sampdorije i Udinezea. Gasperini večeras neće moći da računa samo na Mehlea, Pecelu i Iličića, odnosno na rezerviste što znači da ćemo videti Boginju u najboljem izdanju sa Duvanom Zapatom u napadu.

Salernitana ima problema u odbrani pošto su se povredili Radovanović i Ranijeri. Oni su ostali u Salernu kao i Frank Riberi i Obi. Trener Davide Nikola se nada de će ih imati svu četvoricu na raspolaganju za meč sa Venecijom u četvrtak. Radovanović je posebno važan šraf u Nikolinoj mašineriji jer srpski fudbaler u ulozi komandanta odbrane ima i zadatak da započinje akcije i bude neka vrsta početnog režisera igre Granata.

Gasperini ima par dilema oko sastava. U odbrani su u konkurenciji za mesto Skalvini i Toloi, a u veznom redu Pašalić i Kopmejners. Nikola ima takođe nekoliko otvorenih pitanja pred večerašnji duel. U zadnjoj liniji Dragušin i Galjolo konkurišu za jedno mesto, Ruđeri i Zorta u veznoj liniji, a Bonacoli i Verdi za mesto u napadu pored Đurića.

ATALANTA 3-4-1-2: Muso - Toloi, Demiral, Palomino - Hatebor, De Ron, Frojler, Zapakosta - Pašalić, Murijel - Zapata

SALERNITANA 3-5-2: Sepe - Đomber, Facio, Dragušin - Macoki, Kulibali, Bohinen, Ederson, Ruđeri - Đurić, Bonacoli

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Salernitana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara