Fudbaleri Lacija (Reuters)
Fudbaleri Lacija (Reuters)

Ponedeljak u Seriji A: Lacio vidi peto mesto

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 14:13

Venecijina jedina nada je osvetnik Nani

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Lacio Mauricija Sarija ima priliku da se večeras probije na peto mesto i da dočeka derbi sa bodom prednosti u odnosu na Romu. Nebeskoplavi, barem kada je u pitanju šampionat, doveli su u red i odbranu i napad. Lacio je na poslednjih sedam mečeva u Seriji A primio samo tri gola a postigao 15, što je najbolji pokazatelj da je Sari uspeo da pronađe ravnotežu tima.

Izabrane vesti

Postoji nekoliko faktora koji su doprineli buđenju rimskog kluba u poslednjih mesec i po dana. Najvažniji se odnosi na pronađenu harmoniju između trenera i senatora, pre svih u veznom redu Milinković Savića, Lukasa Leive i Luisa Alberta. Drugi važan detalj je sazrevanje Zakanjija i povratak u formu Felipea Andrersona dok je Ćiro Imobile garancija, odnosno polisa osiguranja.

Pred večerašnji meč Sari ima par problema na bekovskim pozicijama. Marušić je suspendovan zbog kartona, Radu je povređen, Hisaj je van forme, Lacari je rovit, a Sari ne vidi Patrika kao beka. U datim okolnostima, Sari će najverovatnije morati da riskira Lacarija iako je imao samo dva treninga sa drugovima posle oporavka od povrede i na Hisaja.

Na klupi će sedeti naš Kamenović i Musulini nadajući se da bi mogli da dobiju šansu da debituju u Seriji A. Sari nema pozitivno mišljenje o Kamenoviću, ali bi mladi sprski fudbaler mogao da ga promeni ako mu se ukaže prilika da zaigra. U Formelu ima onih koji podsećaju da su skeptični sudovi pratili i Kolarova kada je stigao u Lacio a znamo kako se priča završila.

Što se tiče ostalih mesta u timu Nebeskoplavih igraju standardni prvotimci dok je jedina dilema između Felipea Andersona i Pedra. Prema poslednjim informacijama Brazilac je u prednosti nad Špancem.

Na večerašnjem duelu će morati da budu oprezni Luiz Felipe, Pedro i Zakanji. Ako dobiju žuti karton moraće da preskoče derbi sledeće nedelje. Inače, osim Radua i Marušića, van stroja je i Kataldi.

Venecija je došla u Rim bez nekoliko važnih igrača, od povređenih Romera, Kuizansa, Johnsena, Lecerinija do suspendovanog Aramua. Trener tima iz Veneta Paolo Zaneti igra na kartu portugalskog veterana Nanija kome avantura u Laciju nije ostala u lepom sećanju i večeras će biti dodatno motivisan da potvrdi pravilo da se protiv bivših timova pružaju najbolje partije.

Poraz Kaljarija od Specije i Sampdorije od Juventusa drže u životu još uvek nade Venecije da može da napravi podvig i sačuva prvoligaški status.

LACIO 4-3-3: Strakoša – Lacari, Luiz Felipe, Ačerbi, Hisaj – Milinković, Lejva, Luis Alberto – F.Anderson, Imobile, Zakanji

VENECIJA 4-3-3: Menpa – Mateju, Kaldara, Čekaroni, Haps – Fjordilino, Buzio, Kijin – Nani, Ensama, Okereke


SERIJA A - 29. KOLO

Subota

Salernitana - Sasuolo 2:2 (1:2)

/Bonacoli 8, Đurić 81 - Skamaka 20, Traore 30/

Specija - Kaljari 2:0 (0:0)

/Erlić 55, Manaj 74/

Sampdorija - Juventus 1:3 (0:2)

/Sabiri 84 - Jošida 23ag, Morata 34, 88/

Milan - Empoli 1:0 (1:0)

/Kalulu 19/

Nedelja

Fjorentina - Bolonja 1:0 (0:0)

/Toreira 70/

Verona - Napoli 1:2 (0:1)

/Faraoni 77 - Osimen 14, 71/

Atalanta - Đenova 0:0

Udineze - Roma 1:1 (1:0)

/Molina 15 - Pelegrini 90+5 penal/

Torino - Inter 1:1 (1:0)

/Bremer 12 - Sančez 90+3/

Ponedeljak

20.45: (1,30) Lacio (5,50) Venecija (10,00)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Venecija

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara