""
""

Ponovo ozbiljan klub!

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.17. | 14:30

Gornjik, jedan od najtrofejnijih klubova u Poljskoj, pobedom nad Krakovijom može ponovo do prvog mesta pred odlazak na zimski odmor

Pet minuta slave nikako da stane...

Izabrane vesti

Gornjik je prava senzacija u Ekstraklasi! Najmanji budžet, najmanji broj stranaca u odnosu na konkurente za titulu, ali veliko srce spremno da se suprotstavi Legiji, Jagjeloniji, Lehu i ostalima...

Bilo kako, klub iz Zabža sada ima novu prepreku - kako odbiti nalete zainteresovanih za okosnice tima? 

Finansijski stabilan, Gornjik redovno izmiruje obaveze prema zaposlenima, a onog trenutka kada su odgovorni sa Ernst Pohl stadiona shvatili da bi sezona pred njima mogla da bude "plodna", krenuli su sa potpisivanjem novih ugovora.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 18:00 3449 POL 1 Gornik - Cracovia K. ki 1 1,60

Golman rođen 1996. godine Tomaž Loska produžio je ugovor u decembru, baš kao i defanzivac Adam Volnijevič i vezista Simon Matužek, a potez da se još u oktobru "obezbedi" Igor Angulo, najbolji strelac lige i pretendent za Zlatnu kopačku Evrope, ispostavio se kao pun pogodak, pošto je nedugo zatim za usluge prvog strelca lige bio zainteresovan Atletik Bilbao. Dakle, ukoliko žele da pojačaju napad, Baski će morati da se isprse, što znači da će i Gornjik imati dovoljno sredstava da mu pronađe adekvatnu zamenu.
"Osećamo se kao jedna velika porodica. Zbog toga sam produžio ugovor", rekao je Volnijevič i otkrio da posle utakmice sa Krakovijom (18.00) ide na medeni mesec u Kaliforniju.

Jedini sa kim pregovori i dalje traju jeste Rafal Kurzava. On je sledeća "meta" pregovora o nastavku uspešne saradnje, a prema nekim najavama, samo se čeka trenutak kada će Poljak, koji je kompletan profesionalni staž proveo upravo u Zabžu, odgovoriti potvrdno.

...

Bila je to rekapitulacija dešavanja u jednom od najtrofejnijih poljskih klubova (sa 14 titula deli prvo mesto sa Vislom Krakov), koji je 1970. godine bio vicešampion Kupa kupova.

Gornjik od 1995. nije izlazio na kontinentalnu scenu, a nastavi li sa ovako dobrim partijama, ni Liga šampiona neće biti miljama daleko, koliko je to izgledalo već prošle sezone kada su u Zabžu krčili put do prve lige.

Budući da je Legija neočekivano poražena kod kuće od Ploka - mada porazi u Varšavi više nisu nikakva iznenađenja - Gornjik ima priliku da trijumfalno stavi tačku na najuspešniju sezonu u 21. veku! Na noge mu dolazi Krakovija koja pred današnji meč zauzima pretposlednju poziciju i u lošem raspoloženju dolazi u Zabže, s obzirom da je u proteklom kolu deklasirana u gradskom derbiju od Krakovije (4:1).

MOZZART KVOTE
(1,60) Gornjik (3,70) Krakovija (5,30)

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

EkstraklasaKrakovijaPoljskasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara