Igrači Sarajeva (© FK Sarajevo)
Igrači Sarajeva (© FK Sarajevo)

Popravni Sarajeva kod novalije

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.08.22. | 14:38

Mada, Igman je pretrpeo samo dva minimalna poraza

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle tri subotnje utakmice na kojima je viđeno čak 13 golova, danas je na programu pretposlednji meč petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sastaju se Igman i Sarajevo (17.30).

Izabrane vesti

Igman je prvu sezonu u društvu najboljih počeo loše. Odigrao je dva meča i upisao dva minimalna poraza, od Širokog brijega (0:1) i Borca (0:1), pa ulazi u ovaj meč sa dozom opterećenja. Realno, od njega se i očekuje borba za opstanak, ali bi sa eventualnim porazom već od starta bio zakucani za dno tabele. Iz tog razloga, tim iz Konjica mora da ide na trijumf, mada mu neće biti lako, u goste stiže favorit za titulu.

Igmanu ne ide na ruku ni činjenica da će i ovaj susret igrati u Doboju kod Kaknja, jer je teren u Konjicu u fazi renoviranja. Gledajući prethodna dva duela, Igman nije bio toliko loš, ali je rezultat izostao. Pogotovo, u prošloj rundi protiv Borca kada je primio gol duboko u sudijskoj nadoknadi. Svesni su u taboru Igmana da moraju početi sa osvajanjem poena, bez obzira ko ih čekao sa druge strane.

Igramo sa ekipom koja pretenduje za titulu i imaju širok izbor kvalitetnih igrača. Na nama je da damo maksimum i da budemo hrabri, te da uz kvalitetnu igru dođemo do pozitivnog rezultata. Ne ide nam u prilog što igramo u nedelju, jer nas već u sredu očekuje utakmica protiv Veleža“, reči su šefa stručnog štaba Adnana Elezovića.

Posle fantastičnog starta sezone i tri pobede iz tri kola, Sarajevo je u sredu dobilo šamarčinu od Tuzla Sitija (1:5). Bila je to dobra opomena i prizemljenje za izabranike Feđe Dudića, koji su već počeli da se svrstavaju glavnog favorita za titulu. Sezona je tek počela pa će se ti epiteti moći kasnije dodeljivati. Do tada, sve se mora pokazati na terenu. Sigurno je da Sarajevo ima kvalitet, možda je debakl od Tuzla Sitija i dobrodošao u ovom trenutku, kako bi se u nastavak sezone ušlo mnogo ozbiljnije, organizovanije, motivisanije.

Igmana u dva kola niko nije nadigrao. Igrao je s dobrim ekipama, Širokog ih nije nadigrao, iako je lider, protiv Borca je dobro stajao u defanzivnom bloku, ponovo na nesrećan način primio gol. Realno, trebalo je da ima tri ili četiri boda, nema nijedan. Nema ni lakih protivnika, niti možeš nekoga da potceniš“, rekao je Feđa Dudić.

Prošle seozne, u polufinalu Kupa BiH a Sarajevo je u oba susreta upisalo pobede po 2:0.

PREMIJER LIGA BiH, PETO KOLO

Petak:

Leotar – Velež 1:0

Subota:

Sloboda – Borac 2:0

Posušje – Sloga 3:2

Željezničar – Tuzla Siti 4:2

Nedelja:

17.30: Igman – Sarajevo

Odloženo

Zrinjski – Široki brijeg


 

 


tagovi

Premijer liga BiHFK Sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara