Fernandinjo (©AFP)
Fernandinjo (©AFP)

Popravni za šampiona, Đangsu bez trijumfa tri kola

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.08.20. | 07:55

Guangdžou Evergrande mogao bi opet da se odlepi u Grupi A posle poraza Šandunga. Teišeira i drugovi imaju samo bod u prethodna tri kola kineske Superlige

Najbliži pratilac Guangdžou Evergrandeu u Grupi A kineske Superlige, Šandung, poražen je u subotu od doskorašnjeg "fenjeraša" Dalijana, pa šampion ima priliku da se odlepi na čelu tabele. Današnji (14.00) rival izabranicima trenera Fabija Kanavara je Šangaj Šenhua, ekipa koja se bori za jedno od četiri mesta koje vodi u plej-of.

Posle dve pobede, Evergrande je prethodne nedelje iznenađujuće uzeo samo bod (2:2) protiv Dalijana, pa je meč sa timom iz Šangaja lepa prilika da se Paulinjo i drugovi odlepe i ostvare prvi cilj, pol-poziciu u grupi pred doigravanje za šampiona.

Izabrane vesti

Osim nekadašnjeg fudbalera Barselone, tu u i njegovi zemljaci Taliska, Fernandinjo i Elkeson, Korejac Park, Englez Brauning. U prvih sedam kola u prvi plan je iskočio kineski napadač Šihao Vei, strelac šest golova. On je sa Džonom Merijem na vrh liste strelaca kineskog šampionata.

Šenhua igra promenljivo. Trenutno je na četvrtom mestu, ali preti sve bolji Šendžen. Za ovaj tim od stranh fudbalera igraju Stefan Mbija, Đovani Moreno, Stefan El Šaravi, Kim Ši Vu i nigerijski veteran Obafemi Martins.

Tradicija je na strani šampiona. Ekipa iz Guangdžoua je pobedilla Šangaj Šenhuu na prethodne četiri utakmice, a na tri vezana meča četa Fabija Kanavara nije primila gol.

U prvom meču dana (12.00) Đangsu igra protiv Henana. Ekipa rumunskog trenera Kozmina Olarijua je u padu forme. Ima samo bod u poslednja tri kola, a pre toga su čak bili i lideri Grupe A. Prva zvezda Đangsua je Brazilac Aleš Teišeira, a tu je i nekadašnji italijanski reprezentatuivac i bivši napadač Intera Eder. U odbrani je iskusni Miranda, kao i Hrvati Ivan Santini i Mubarak Vakaso iz Gane. Po imenima ekipa koja bi mogla da se umeša čak i u borbu za titulu.

Posle pobede Dalijana u subotu, Henan je na poslednjem mestu u grupi i teško će do borbe za mesto u plej-ofu. Ima samo bod u prethodna tri kola kao i današnji rival. Đangsu je favorit. Prošle godine je oba puta dobio Henan, u gostima sa 4:3, a na svom terenu sa 3:0. Na poslednjih pet utakmica, Đangsu ima četiri trijumfa protiv Henana.

KINA – 8. KOLO

GRUPA A (DALIJAN)

Subota

Guangdžou R&F - Šendžen 0:2 (0:1)

/Daj 27, Ksu Jang 90+3/

Šandung - Dalijan 0:1 (0:1)

/Lin 62/

Nedelja

12.00: (1,55) Đangsu (3,80) Henan (5,90)

14.00: (5,40) Šangaj Šenhua (4,00) Guangdžou Evergrande (1,55)

GRUPA B (SUČOU)

Ponedeljak

12.00: (2,60) Šijadžuang (3,20) Hebei (2,60)

14.00: (1,22) Šangaj SIPG (6,25) Tjenđin Teda (10,0)


Utorak

12.00: (3,15) Ćindao (3,25) Vuhan (2,20)

14.00: (1,45) Peking Guan (4,20) Čungćing (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1KinaGuangžu EvergrandeŠangaj ŠenhuaĐangsuHenanKineska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara