Kameron, moting, Imbula, Adam
Kameron, moting, Imbula, Adam

Potpuna rasprodaja u Stouku - najskuplji na transfer listi umesto u prvom timu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.08.18. | 13:15

Trener Geri Rovet otpisao je čak četvoricu fudbalera

Pre početka Čempionšipa Stouk je po svim parametrima bio glavni favorit za osvajanje ove lige i ekspresni povratak u Premijer ligu, ali početak sezone nikako ne ide u prilog ovoj tvrdnji. Posle startna dva kola Grnčari imaju samo bod na kontu i to osvojen protiv Brentforda na domaćem terenu u subotu popodne.

Puno je problema za menadžera Gerija Roveta, koji je sada sastavio i transfer listu na kojoj se nalaze neki od najplaćenijih fudbalera u klubu. Očigledno je da su njihove zarade postale preveliki teret za budžet tima koji se takmiči u nižem rangu, pa im je saopšteno da mogu da idu. Radi se o rekordnim pojačanjima Đaneliju Imbuli i Čarliju Adamu, kao i Čupo-Motingu i Džefu Kameronu koji imaju rok do 31. avgusta da nađu nove klubove.

Izabrane vesti

Francuz Imbula, koji je stigao iz Porta u sezoni 2015/16. za čak 25.000.000 evra i Čupo-Moting (slboodan, Šalke) već sada treniraju sa rezervnim sastavom do 23 godine i ne mogu da primirišu prvom timu.

Adam, koji je u avgustu 2012. došao iz Liverpula za 6.200.000 evra i Amerikanac Kameron (33) nijednom ove sezone nisu se našli u protokolu iako treniraju s prvim timom. Za prvog se zanima bivši klub Glazgov Rendžers, dok potonji ima ponude Rajo Valjekana i Verdera.

Trener Rovet objasnio je svoju poziciju u celoj situaciji.
"Prošlo je već šest ili sedam nedelja kako radimo i postoje igrači koji treba da shvate da su zavšili karijeru u Stouku. Većina sa kojima sam pričao zna kakva je situacija i gde je kome mesto. Želim da se fokusram na tim, naravno da odlučujem i o tome ko ide ili ostaje, ali ću to prepustiti klupskom rukovodstvu. Nijedan klub neće pustiti igrača na svoju štetu, ponuda mora da bude zadovoljavajuća, ali verujem i da bi ovoj četvorici prijao novi početak. Tako fudbal uostalom i funkcioniše", poručio je Rovet.

U sledećem kolu Čempionšipa Stouk gostuje u Prestonu u subotu od 18.30 časova.

Foto: Action Images


tagovi

Čarli AdamErik Maksim Šupo MotingLetnji prelazni rok 2018Đaneli Imbula

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara