Fudbaleri Moldea (©Reuters)
Fudbaleri Moldea (©Reuters)

Poredak u Norveškoj se ne menja - Bode i Molde pokazali silu, Zakarijasen nosi Rozenborg

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.05.21. | 13:03

Elitserija: Prošle sezone dve najbolje ekipe i u novom šampionatu su najveći favoriti za krunu

Ako je suditi po startu sezone, Bode Glimt i Molde, dve najbolje ekipe prošle sezone, trebalo bi da se bore za krunu u Elitseriji, s tim da se očekuje mnogo uzbudljivija bitka između ova dva tima nego lane kada je klub iz jednog od najsevernijih gradova u Norveškoj pregazio konkurenciju. Rozenborg je u sezonu ušao sa znatno promenjenim timom, mlađim i teško će tim iz Trondhajma da se umeša za tron u ovoj skandinavskoj zemlji.

Šampion je pretrpeo silne promene tokom dve sezone. Trener Kjetil Knudsen ostao je bez nosilaca igre Jensa Petera Haugea, Filipa Sinkernagela i Kaspera Junkera. Hauge je prešao u Milan, Sinkernagel je bio meta Crvene zvezde, ali je završio u engleskom Votfordu, dok je Junker, prvi strelac prvenstva Norveške sa 27 golova, karijeru nastavio u dalekom Japanu, u Uravi Red Dajmonds. Zamene su Erik Bothajm iz Rozenborga i Sondre Sorli iz Kristijansunda koji bi trebalo da budu najveća pojačanja za šampiona. Iz ukrajinskog Ljvova je stigao početkom meseca Brazilac Pernambuko, ali Karioka na startu sezone morao je da bude u obaveznom karantinu, pa još nije debitovao za šampiona.

Izabrane vesti

18.00: (1,45) Bode Glimt (4,50) Havesund (7,00)

Bode danas (18.00) dočekuju Havesund. Šampion je sakupio 10 bodova iz četiri utakmice. Gosti su odigrali dva meča ove sezone i to oba bez golova.

-----------------------------------

Sve današnje utakmice petog kola norveške Elitserije možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------------

Molde je 2019. godine bio šampion, prekinuo je četvorogodišnju vladavinu Rozenborga. Temelje je udario menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solksjer, a posle odlaska na Old Traford dirigentsku palicu je preuzeo njegov nekadašnji pomoćnik Erling Moe. Prošle sezone Bode je bio dominantan u prvenstvu ove skandinavske države, ali je Molde napravio veliki uspeh na međunarodnoj sceni kada je eliminisao Hofenhajm i stigao do osmine finala Lige Evrope.

20.00: (1,72) Molde (3,90) Volerenga (4,70)

Vicešampion Norveške nije mnogo menjao tim. Napadač Ohi je ostao, tu je kapiten Magnus Volf Ejkrem, Matis Boli, Ejrik Hestad. Današnji (20.00) rival u petom kolu je Volerenga koja ima skroman učinak na startu, pobedu, poraz i dva remija. Zbog povreda za domaćina neće igrati Elingsen, Haraldseid i Sjoštad. Kod gostiju iz Osla van stroja je Holm.

Veliki motiv za Molde imaće 22-godišnji Magnus Gredem koji je pre tri nedelje stigao iz drugoligaša Sandnesa. On je u mlađim kategorijama nosio dres Volerenge. I dalje dobija šansu na "kašičicu", ali se očekuje da bude važan šraf trenera Erlinga Moea. Najbolji strelac tima ove sezone je iskusni napadač Ohi sa pet golova. On je zimus odbio ponudu šampiona Bodea.

18.00: (4,90) Sandefjord (3,60) Rozenborg (1,75)

Najefikasnijhi igrač u Norveškoj na startu sezone je vezista Rozenborga Kristofer Zakarijasen. On je postigao skoro polovinu golova svog tima - šest od 13. On je prošle sezone 12 puta zatresao mrežu rivala, a sada je već na polovinu golgeterskog učinka iz 2020. godine. Rival tima iz Trondhajma je Sandefjord koji je odigrao samo dve utakmice (pobeda i poraz). Reč je o timu koji bi trebalo da se bori za opstanak. Prošle sezone Sandefjord je odoleo na svom terenu protiv Rozenborga. Meč je završen bez golova, dok je u Trondhajmu najtrofejniji norveški klub slavio sa 2:1.


tagovi

NorveškaNorveška 1ElitserijaBode GlimtRozenborgMolde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara