Zaidu Sanusi (©Reuters)
Zaidu Sanusi (©Reuters)

Porto hvata zalet, Lavovi protiv tradicije

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.20. | 14:56

Zmajevi imaju zicer na Dragau protiv Tondele, dok Sporting želi prvu pobedu u istoriji protiv Famalikaa u Primeiri

Bio je Porto letos u finansijskoj krizi, morao je da se odrekne nekih bitnih igrača, kao što je Brazilac Aleks Teljes (pojačao Mančester Junated), ali su Zmajevi sila u Ligi šampiona. U konkurenciji Mančester Sitija, Porta i Marselja lako su obezbedili drugo mesto i plasman u osmini finala najjačeg klupskog takmičenje.

Ipak, u Primeri osvajač duple krune u Portugaliji nije dobro počeo. U osam kola je poražen već dva puta. Četa Serža Konseisao sve je bolja kako sezone odmiče. Vezala je konačno dva trijumfa. Prošle nedelje je stigla do minimalnog trijumfa u gostima protiv Santa Klare, a danas (21.30) na Dragau novi zicer za Porto. Stiže Tondela, ekipa iz donjeg dela tabele.

Izabrane vesti

Trener domaćeg tima najavio je nove rokade u ekipi. Marka Grujića nije bilo u utorak kada je Siti gostovao na Dragau (0:0) zbog crvenog kartona, ali se očekuje da nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, fudbaler Liverpula na pozajmci u Portu, dobije opet šansu od prvog minuta. U tim se vraća i Kolumbijac Luis Dijaz. Povređeni su i dalje iskusni štoper Pepe i golman Muhamed Mbaje, dok se španski defanzivac Ivan Merkano opravlja od povrede i mogao bi konačno da se nađe u timu.

Na poslednjih osam utakmica, Zmajevi su sedam puta pobedili Tondelu, uz jedan remi. Za tih osam mečeva Tondela je samo jednom zatresla mrežu Porta, i to prošle sezone na svom terenu kada je šampion slavio sa 3:1. Sve ukazuje na sigurnu pobedu domaćina.

Sporting je letos ostao bez nekoliko važnih igrača, ali su lisabonski Lavovi lideri Primeire. Ipak, i dalje se Benfiki, Portu, pa i Bragi daju veće šanse za titulu. Zeleno-beli su se sa gostovanja ove sezone vratili sa maksimalnih 12 bodova, a danas (19.00) gostuju Famalikau, jednom od prijatnijih iznenađenja prošle sezone kada je imao debitantsku godinu u elitnoj ligi Portugalije.

Ekipa za koju igraju srpski inrernacionalci Srđan Babić i Andrija Luković i u ovom šampionatu je u solidnoj formi, na sredni tabele, a na svom terenu su samo jednom poraženi, i to od Benfike u prvom kolu.

Prošle sezone je maleni Famalikao oba puta dobio Sporting. U Lisabonu na stadionu Žoze Alvalade sa 2:1, a na svom terenu su Lavovi poraženi sa 3:1.


tagovi

PortoTondelaFamalikaoSporting LisabonPrimeiraPortugal 1Portugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara