©Reuters
©Reuters

Porto ispao pre šest dana, Taremijeve makazice kaznile Čelsi za "ružan" prolaz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 23:04

Plavci uputili jedan udarac u okvir gola, držali meč pod kontrolom i doživeli bezbolan poraz

Način nije bio atraktivan, čak štaviše, bio je prilično neprijatan za gledanje, ali je cilj opravdao sredstva. Čelsi će prvi put od 2014. godine igrati u polufinalu Lige šampiona, zvahvaljujući pobedi u prvom meču na stadionu Ramon Sančez Pishuanu (2:0). Večeras je sastav Tomasa Tuhela rutinski odradio posao, ali nikoga nije uspeo da ubedi da će u polufinalu biti ozbiljan konkurent za odlazak u Instabul. Na kraju je za ipak kažnjen za neaktivnu igru i to na spektakularan način, makazica Medija Taremija u četvrtom minutu nadoknade - 0:1 (0:0).

Plavci su uputili samo jedan udarac u okvir gola tokom meča, i to u drugom minutu nadoknade, kada je udarac Kristijana Pulišića odbranio Agustin Marčesin. Pre toga, argentinski čuvar mreže nije imao ozbiljnijeg posla, mada ni Porto nije previše opteretio Eduara Mendija. Senegalac je bio znatno aktivniji od svog kolege, ali Porto nije u prevelikoj meri uspeo da kruniše svoju terensku nadmoć i činjenicu da je domaćin, verovatno i svesno, predao ekipi Serža Konseisaa ulogu glavnog aktera, u kojoj se formalni gosti nisu baš najbolje snašli.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac Marko Grujić bio je starter na večerašnjem meču, ali je iz igre izašao u 63. minutu, kada je na teren ušao upravo strelac jedinog gola Medi Taremi, koji je uspeo da izvrši pritisak na protivničku odbranu i zaradi epitet jedno od najzapaženijih aktera utakmice.

Grujić i Kante ©ReutersGrujić i Kante ©Reuters


Konseisao jeste ubacio ofanzivnije igrače u drugom poluvremenu, pošto je u 75. minutu ušao i Nanu, ali treneru Porta kao da je nedostajalo više hrabrosti u tom delu igre. Da su Portugalci krenuli ranije u potpuno ofanzivu, možda bi im se dogodila i neka opasna kontra i primeljeni pogodak, ali su ovako uspeli da ugroze prolazak protivnika samo tokom dva minuta sudijske nadoknade. Možda da su bili odlučniji, možda bi stigli i do ranijeg pogotka, a onda bi se domaćin našao u ozbiljnim problemima.

Da li je Tomas Tuhel planirao da njegova ekipa izgleda baš ovako na terenu, to verovatno zna samo temperamentni Nemac. Čelsi je od starta utakmice maksimalno spuštao ritam, nije dozvoljavao protivniku da se rastrči, niti igri da se rasplamsa. Plavci su išli na sigurno i u tome su uspeli, za šta im se mora skinuti kapa, ali će za plasman u polufinale, bez obzira na to ko im bude protivnik morati da pokažu više.

Porto je dostigao svoje evropske limite u ovoj sezoni i može da bude izuzetno zadovoljan načinom na koji se oprostio od Lige šampiona. Objektivno gledano, Konseisaov tim nema ni kvalitet, niti iskustvo za samu završnicu, pa će ovaj sjajni Taremijev pogodak predstavljati šlag na tortu za sve što je viđeno od portugalskog sastava u proteklih devet meseci.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara