Foto: Reuters
Foto: Reuters

Porto maršira ka prvom trofeju Liga kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 23:40

Marko Grujić odigrao svih 90 minuta u pobedi Zmajeva nad Žil Visenteom

Benfika ga je u Primeiri ostavila u prašini, ali pošto je u Liga kupu nema, želi Porto da iskoristi priliku i domogne se prvog trofeja u najmlađem fudbalskom takmičenju Portugalije. Liga kup osnovan je 2007. godine, a Porto nijednom do sada nije slavio. Međutim, ove sezone sve "mu se crta" da ode do kraja.

Zmajevi su takmičenje u grupnoj fazi - koje je startovalo uoči početka Mundijala – završili na prvom mestu, a večeras su u četvrtfinalu rutinski savladali Žil Visente – 2:0 (1:0). Kako ih na narednom koraku čeka Akademija Viseu, šestoplasirani tim druge portugalske lige, za očekivati je da se po peti put nađu u finalu Liga kupa.

Izabrane vesti

Ekipa Serža Konseisaa nije mogla da zamisli bolji start utakmice. Već u trećem minutu Galeno je pogodio. Ubacio se Brazilac na dodavanje Otavija i snalažljivim udarcem stigao do svog petog gola u poslednjih šest utakmica, ukupno osmog od starta sezone. I mada je Porto imao minimalnu prednost više od sat vremena, nije Žil Visente uspevao ozbiljno da pripreti. A kada je u 63. minutu Danilo Veiga dobio drugi žuti karton, dalo se naslutiti da gosti ne mogu do iznenađenja.

U 68. minutu postalo je potpuno jasno. Otavio je još jednom uradio veliki deo posla, ubacio se po levom boku i vratio loptu na peterac odakle ju je Medi Taremi pospremio u mrežu. Bio je to njegov 15. gol u sezoni.

Na trećoj uzastopnoj utakmici svih 90 minuta za Porto odigrao je srpski reprezentativac Marko Grujić.



tagovi

Liga kup PortugalaPortoŽil Visente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara