Marko Grujić slavi gol protiv Farensea (Reuters)
Marko Grujić slavi gol protiv Farensea (Reuters)

Porto nema 20.000.000 evra za Grujića – opcija je nova pozajmica

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 12:35

Ovog puta uz obavezan otkup

Početak je bio promenljiv, ali u poslednjih mesec dana reprezentativac Srbije Marko Grujić postao je jedan od najuticajnijih igrača Porta. Ključni meč za nekadašnjeg vezistu Crvene zvezde bio je onaj sa Čelsijem, kada je na nivou Lige šampiona, visoki vezista pokazao da može da nosi vezni red portugalskog velikana. Nivo igre je podigao i u narednim prvenstvenim susretima, postigao je pogodak protiv Farensea, i naterao štampu iz Portugalije da ga hvale. Odnosno, da prenese stav rukovodstva i trenera Porta Serža Koneseisaa.

Ima želju Porto da zadrži Marka Grujića i u narednoj sezoni na Dragau, ali to će biti jako teška misija za nekadašnjeg prvaka Evrope. Liverpul je spreman da proda srpskog reprezentativca, ali za njegovu slobodi traži 20.000.000 evra. To je suma van domašaja Porta, koji se nalazi u velikoj finansijskoj krizi usled pandemije virusa korona.

Izabrane vesti

Kada je odlučio da pozajmi Grujića Portu, Liverpul nije želeo da u ugovor stavi klauzulu o visini otkupa. Verovali su na Enfildu da će igrač, sa kojim imaju ugovor do 2023. godine, dobrim igrama podići cenu i doneti bivšem šampionu Engleske veliki finansijski profit.

Međutim, globalna kriza uticala je na Grujićevu cenu, kao i činjenicu da Liverpul ne ostvari finansjski plan. Bar zasad.

Upravo na tu kartu igraju u redovima Porta. Veruju da bi mogli da izdejstvuju novu, jednogodišnju pozajmicu Marka Grujića. Ovog puta sa opcijom obavezne kupovine i fiksnom otkupnom cenom.

Portugalska štampa tvrdi da će Porto na tome raditi u narednom periodu, jer smatraju da bi u narednoj sezoni visoki Srbin mogao da postane nosilac igre. Posebno, što je prošao filter zahtevnog Serža Konseisaa.



tagovi

Marko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara