Pepe (©Reuters)
Pepe (©Reuters)

Porto se raspao: Dva crvena, proklinjanje VAR-a i muk na Dragau, titula se seli u Lisabon (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.02.23. | 23:30

Primeira: Maleni Žil Visente napravio senzaciju, slavio u gostima protiv portugalskog šampiona sa 2:1 i udaljio ga od borbe za odbranu trona

Muk na Dragau – Porto je pao! Maleni Žil Visente slavio je u gostima protiv portugalskog šampiona sa 2:1, pa je Benfika pobegla najbližem pratiocu čak osam bodova. Hladi se šampanjac na lisabonskom Lužu. Zmajevi u svojim vitrinama imaju sva četiri domaća trofeja, prvenstvo, Kup Portugalije, Superkup i Liga kup, ali će u maju verovatno da ostanu bez onog najvažnijeg pehara za pobednika Primeire.

Poražen je Porto od Intera u Milanu u sredu sa 1:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Bio je bolji rival, a kao da su misli fudbalera bili i dalje na Đuzepe Meaci. Ovaj poraz skupo će da košta tim Serža Konseisaa.

Izabrane vesti

Domaćin je poveo već u četvrtom mintu, kada je Iranac Mehdi Taremi zatresao mrežu gostiju. Mirisalo je na otaljavalnje posla šampiona, na nova tri boda i priključak za liderom Benfikom, ali onda košmarna drugi deo prvog poluvremena. Sve što može loše da se dogodi – dogodilo se.

20.00: (1,23) Sporting (6,50) Estoril (12,0)

Prvo je u 27. minutu Navaro izjednačio, a onda je Žoao Mario igrao rukom. Sudije je prvo pokazao samo žuti kartona, ali posle VAR-a je vezisti šampiona pokazan put u svlačionicu. U finišu poluvremena, dosuđen je penal za goste. Opet je VAR bio saveznika Žil Visentea, a Muriljo je preokrenuo rezultat i najavio veliko iznenađenje na Dragau.

Kolo su tek krenula munjevito nizbrdo kada je u 52. minutu Uribe dobio drugi žuti karton. Sa samo devetoricom na terenu, tim Serža Konseisao ništa nije mogao da uradi. Sredinom nastavka meča Eustakio je postigao gol, ali je on ponišen zbog ofsajda. Žil Visente je sa dva igača više uspeo da sačuva prednost. Pokušavali su domaćini, ali su bili nervozni, non-stop su prigovarali sudiji, vršili pritisak, nisu mogli makar do boda, što bi bilo ravno podvigu sa devetoricom. U finišu je veteran Pepe pogibeljno startovao, ali mu je arbitar progledao kroz prste, dao mu samo žuti karton iako je start bio za crveni.

Iako ima još 12 kola, kako igra Benfika ove sezone, osam bodova prednosti deluje kao nenadoknadivo za plavo-bele koji će se verovatno sa Bragom da se bore za mesto broj 2 i plasman u Ligu šampiona.

Srpski reprezentativac Marko Grujić odigrao je odličan meč u sredu u Milanu, a a sada ga je Konseisao odmarao, ceo meč je presedeo na klupi za rezerve.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i nova šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

PRIMEIRA - 22. KOLO

Petak

Famalikao - Portimonense 1:0 (0:0)

/Sansa 85/

Subota

Aruka - Kasa Pija 2:0 (0:0)

/Muhika 81, 90+3/

Maritimo - Santa Klara 3:1 (0:1)

/Boateng 61AG, Vinik 72, Liza 78 - Silva 18/

Vizela - Benfika 0:2 (0:1)

/Mario 38, 90+5/

Nedelja

Rio Ave - Čaves 1:0 (0:0)

/Fabio Ronaldo 53/

Pakos Fereira – Boavista 1:3 (0:1)

/Bucke 61 – Nžije 28, Mangas 47, Gore 57/

Porto Žile Visente 1:2 (1:2)

/Taremi 4 – Navaro 27, Muriljo 45+2pen/

Ponedeljak

20.00: (1,23) Sporting (6,50) Estoril (12,0)

22.15: (3,80) Gimarais (3,45) Braga (2,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortoŽil VisentePrimeiraPortugal 1PortugalPortugalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara