Ivan Markano posle propuštene prilike u završnici (©Reuters)
Ivan Markano posle propuštene prilike u završnici (©Reuters)

Porto se sapleo, Kasa Pija nekako izdržala, a Benfika odmiče

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 23:44

Zmajevi remizirali sa najprijatnijim iznenađenjem Primeire

Jeste Kasa Pija pravo osveženje u portugalskoj Primeiri ove sezone, ali je Porto bio veliki favorit i na njenom stadionu. Ipak, nije to uspeo da opravda. Kasa Pija je izdržala i sa igračem manje i napravila veliku uslugu vodećoj Benfiki, koja sada ima sedam bodova više u odnosi na branioca trona - 0:0.

Sastav iz Lisabona posle 15 rundi ima 27 bodova i sedi na petom mestu sa samo šest manje od tima sa Dragaa, koji posustaje u šampionskoj trci.

Izabrane vesti

Očekivano, Porto je apsolutno dominirao, posebno u drugom poluvremenu. Na kraju je imao 24 udaraca ka protivničkom golu, osam u okvir, naspram samo dva neprecizna šuta rivala... Nije bilo dovoljno ni za gol. U drugom poluvremenu je ekipa Serža Konseisaa imala 77 odsto vremena loptu u nogama, uputila 14 šuteva, četiri puta pogađala metu, ali je golman domaćeg sastava Rikardo Batista izrastao u heroja, te je ostao nesavladan.

Igrao se prvi minut sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Kasa Pija ostala sa igračem manje. Lukas Soares je zaradio drugi žuti karton posle jednog nespotrenog poteza, pa ga je sudija Nuno Almeida poslao u svlačionicu.

Silovito je krenuo Porto u nastavku sa igračem više, igrale su se viktorije pred golom rivala, a prvu ozbiljniju priliku imao je Galeno koji se pokupio savršeno dodavanje u kaznenom prostoru rivala, ali na sreću po golmana Batistu neprecizno šutirao.

Sredinom drugog dela je i reprezentativac Srbije Marko Grujić napustio teren i ustupio mesto Stivenu Eustakiju.

Čuvar mreže domaćina Batista je potom u 71. minutu zaustavio Tonija Martineza u situaciji jedan na jedan, da bi u finišu dobru priliku propustio da realizuje Ivan Markano. Mreža Kasa Pije je ostala mirna, domaćin je slavio veliki bod, a nema sumnje da se radovala i Benfika.

PORTUGALIJA 1 – 15. KOLO

Četvrtak

Santa Klara - Braga 0:4 (0:2)

/R. Orta 15, 80, Medeiros 16, A. Orta 53/

Petak

Benfika - Portimonense 1:0 (1:0)

/Mario 9/

Famalikao – Vizela 2:1 (1:0)

/Penetra 45+1, Haime 81 – Bondoso 49/

Subota

Aruka - Estoril 2:0 (1:0)

/Dabah 28, 64/

Viktorija Gimarais - Rio Ave 0:0

Kasa Pija - Porto 0:0

Nedelja

16.30: (3,00) Fereira (3,10) Šaves (2,50)

19.00: (8,50) Maritimo (4,50) Sporting Lisabon (1,40)

21.30: (2,50) Boavista (3,20) Žil Visente (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortoPrimeiraKasa PijaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara