Portugalci hvale Grujića: Ukrao je binu i pozvao Diaza

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.11.21. | 12:14

Jedan od najboljih mečeva srpskog reprezentativca u redovima portugalskog velikana

Imao je veliki udeo u prošlogodišnjoj eliminaciji Juventusa u okviru osmine finala Liga Evrope. Međutim, reprezentativac Srbije Marko Grujić odigrao je na travi San Sira jedan od najboljihg mečeva od kada nosi dres Porta. Ako ne i najbolji.

Morao je Konseisao da posegne za visokim Beograđaninom posle povrede Mateusa Uribea. Bio je to odličan potez, pošto je Marko Grujić ukrao loptu Benaseru i potom asistirao za vodeći gol Zmajeva.

Izabrane vesti

Imao je još nekoliko sjajnih poteza Marko Grujić, i malo je nedostajalo da bude ključna figura meča u Milanu. U dva navrata sjajne udarce glavom Marka Grujića zaustavio je rumunski golman Tatarušanu.

I pored toga, zajedno sa Pepeom, Marko Grujić je dobio najveće ocene od portugalskih izveštača. Prednjačio je Ožogo koji je tekst o učinku igrača Porta propratio naslovom: „Grujić je ukrao binu i pozvao Luiza Diaza“.

Nije standardan ove sezone Marko Grujić, ali je očigledno da Seržo Konseisao ima veliko poverenje u bivšeg vezistu Crvene zvezde.

„Nije bilo izvesno da će Uribe da igra, tako da smo spremali dve opcije. Ne znam šta da vam kažem o ovom susretu. Mogli smo da pobedimo, pogodili smo i prečku. Ali mogao je i Milan. Na kraju je 1:1 pravedno“, rekao je Marko Grujić.

Porto je bodom u Milanu stekao opipljive šanse da se nađe u drugoj rundi. Zmajevi su trenutno na drugoj poziciji, sa bodom više u odnosu na Atletiko.

„Bitno je da nismo izgubili, to bi nas dovelo u jako tešku situaciju. Do kraja su ostale još dve utakmice, i još ništa nije odlučeno. Moramo da pokušamo da osvojimo šest bodova. Nadam se da će o svemu odlučiti poslednji duel protiv Atletiko Madrida na našem stadionu“.

Marko Grujić je ove sezone odigrao devet mečeva, ali je na terenu proveo samo 339 minuta.

„Zadovljan sam kako sam odigrao. Mada nije lako kada niste u takmičarskom ritmu. Dobro sam se osećao u prvom poluvremenu. Posle mi je bilo teško na fizičkom planu“. 


tagovi

Marko GrujićSeržo Konseisao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara