Reprezentativci Portugalije (©MN Press)
Reprezentativci Portugalije (©MN Press)

Portugalci ne mogu bez drame: Treći put uzastopno igrali produžetke, u finale Mundijala otišli penalima

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 21:30

Umalo senzacija u režiji Kazahstanaca na Svetskom prvenstvu u Italiji

U borbi za najbolju futsal reprezentaciju planete, 3. oktobra u Kaunasu, sastaće se aktuelni svetski šampion Argentina i trenutni prvak Evrope Portugalija.

Južnoamerikanci su u velikom derbiju sa najvećim rivalom slavili 2:1, a drugi polufinalni meče doneo je novu dramu kada je reč o selekciji koja je eliminisala Srbiju u osmini finala Mundijala u Litvaniji.

Izabrane vesti

Ponovo su Portugalci igrali produžetke, baš kao protiv naše selekcije, a onda i Španije, s tim da su ovaj put do pobede morali da izvode penale. Borbeni Kazahstanci već su napravili veliko iznenađenje samim plasmanom, ali nisu imali sreće da zakorače i stepenik više. Posle 1:1 tokom 40 minuta igre, pa 2:2 nakon dodatnih 10, Portugalija je slavila 4:3 penalima.

Mnogo para ulaže se u Kazahstanu poslednjih godina u futsal, što potvrđuje nekoliko naturalizovanih Brazilaca u nacionalnom timu, pa i ne čude odlični rezultati na velikim turnirima. Kazahstan je bio treći na Evropskom prvenstvu 2016. u Srbiji, pa četvrti dve godine kasnije u Sloveniji, dok mu je ovo tek treće učešće na Mundijalima. Prvi put, 2000. zaustavljen je u prvoj rundi, 2016. u šesnaestini finala, a u Litvaniji će se sa Brazilom boriti za bronzu.

Golove za Portugalce iz igre postigli su Pani i Bruno, dok su precizni za Kazahstan bili Nurgožin u poslednjem minutu drugog poluvremena i Daglas iz slobodnjaka u drugom minutu prvog produžetka, ali je potom promašio prvi penal za svoju reprezentaciju, dok je neprecizan bio i strelac vodećeg gola za Portugaliju, Pani. Presudnim se, ipak, ispostavio promašaj Knauba.


tagovi

futsalRikardinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara