Seržo Konseisao i Žorž Žezus (©Reuters, ©Shutterstock)
Seržo Konseisao i Žorž Žezus (©Reuters, ©Shutterstock)

Portugalski Klasik: Žezusova sudbina zavisi od pakla Dragaa

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.12.21. | 12:24

Dva najpopularnija kluba za sedam dana igraće dva puta u Portu. Večeras je duel u osmini finala Kupa Portugalije. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Zmajeva – 2,25

Poslastica dana je duel (21.45) Porta i Benfike u okviru osmine finala Kupa Portugalije. Oba tima su odlična ove sezone u Primeiri. Zmajevi dele prvo mesto sa istim brojem bodova kao i šampion Sporting (41), dok lisabonski Orlovi imaju četiri boda manje.

Četa Serža Konseisaa je bez primljenog gola na poslednja tri meča, dok Benfika ima četiri uzastopne pobede, a pre četiri dana je dobila Maritimo u šampionatu sa čak 7:1. Prva zvezda Porta je sjajni Kolumbijac Luis Dijaz, prvi strelac Primeire. On je na meti Liverpula i već u januaru bi mogao da se preseli na Enfild. Zvezda predstojećeg prelaznog roka mogao bi da bude i raspucani as Benfike, Urugvajac Darvin Nunjez.

Izabrane vesti

Orlovi su se stabilizovali u poslednje vreme, ali bi uskoro mogli da ostanu bez trenera. Iskusni Žorž Žezus je na meti Flamenga, kluba koji je s velikim uspehom vodio pre dve godine i kome je doneo krunu u Brazilu i trofej Kopa Libertadores. Iskusni trener se vratio na klupu Benfike prošle godine, ali u protekloj Primeiri loši rezultati. Žezusu ugovor ističe narednog leta. Njegova sudbina bi mogla da bude poznata posle dva meča u Portu. Dva velikana sastaće se i u naredni četvrtak na Dragau u derbiju Primeire. Poraz u šampionatu bi Benfiku udaljio od borbe za titulu jer bi u tom slučaju kaskala sedam bodova za Portom i Sportingom.

21.45: (2,25) Porto (3,35) Benfika (3,20)

Žezus je prvi put govorio o zainteresovanosti velikana iz Rija.

Ovo nije ono što ja želim, niti Flamengo to želi. Imam ugovor do maja. Nema šanse da odem ranije”, rekao je trener tima iz Lisabona, prenosi Abola.

Benfika je saopštila da ne želi da se odrekne usluga trofejnog trenera, ali za sedam dana bi situacija mogla da se okrene za 180 stepeni.

Trener Porta Seržo Konseisao i dalje nije siguran da li može da računa na defanzivca Pepea. Nekadašnji fudbaler Reala se povredio pre destak dana u meču sa Bragom. Verovatno će veteran da bude sačuvan za meč ovih istih rivala u Primeiri narednog četvrtka. Marko Grujić je u konkurenciji za tim. Osim Dijaza, očekuje se golovi i od Iranca Mehdija Taremija. I Benfika bi trebalo s najjačim adutima da istrči na Dragao. U napadu se očekuju Nunjez i Ukrajinac, letošnja akvizicija iz Genta, Roman Jaremčuk, mada se nameće golovima i Haris Seferović, koji je bio dugo van stroja zbog povrede.

19.45: (4,90) Vizela (3,65) Braga (1,75)

Biće ovo prvi meč dva najpopularnija kluba u Portugaliji ove sezone. U proteklom prvenstvu oba puta je bilo bez pobednika – 1:1. Orlovi šest mečeva ne znaju za pobedu protiv ljutog rivala (četiri poraza i dva remija). Sve karte za večerašnji meč su rasprodate. Poslednjih 4.000 ulaznica su planule, pa će domaćini imati odličnu podršku na Dragau.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

KUP PORTUGALIJE – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Utorak

Tondela – Estoril 3:1 (1:1)

/Dantas 45+3, Boseli 51, Dos Anjos 69 – Ruiz 18pen/

Famalikao – Portimonense 1:1 (0:1) penalima 2:4

/Nasimento 82 – Boa Mort 45+2/

Sreda

Leka – Paredes 1:1 (1:1) penalima 6:5

/Nani 27 – Ismael 41pen/

Kasa Pia – Sporting L. 1:2 (1:1)

/Žota 9 - Koates 33, Sarabija 59/

Četvrtak

Mafa – Moreirense u toku

18.00: (2,20) Rio Ave (3,25) Belenenses (3,45)

19.45: (4,90) Vizela (3,65) Braga (1,75)

21.45: (2,25) Porto (3,35) Benfika (3,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup PortugalaPortoBenfikaŽorž ŽezusSeržo Konseisao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara