Fudbaleri Mladosti iz Novog Sada (©YouTube)
Fudbaleri Mladosti iz Novog Sada (©YouTube)

Poseban dan u Novom Sadu: GAT arena debituje u Prvoj ligi Srbije

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.03.22. | 09:30

Završena je rekonstrukcija stadiona, tako da će Mladost protiv Železničara (četvrtak, 13) da prvi put u ovom rangu bude domaćin na svom terenu

Dani igranja novosadske Mladosti u Čelarevu su prošlost. Tokom zimske pauze završena je rekonstrukcija GAT arene, Nadležna komisija FSS je potvrdila da je sve u skladu sa propisima i Mladost će u četvrtak od 13 časova na svom stadionu da dočeka Železničar u 23. kolu Prve lige Srbije. Debitovaće tako ovaj novosadski stadion u ovom rangu.

Moglo bi se reći da je njegovo otvaranje došlo u idealnom momentu po tim iz „srpske Atine“. Danas ga očekuje težak i veoma važan meč sa Železničarom iz Pančeva, direktnim konkurentom za plasman u Superligu Srbije.

Izabrane vesti

Uz to, u sredu su jedina dva tima koji su ispred Mladosti, Inđija i Javor, osvojili samo po bod, tako da bi GAT-ovci mogli danas da značajno poprave svoj položaj na tabeli. Sve je to dobar povod za domaće navijače da u što većem broju popune tribine.

Železničar se pojačao kao i mi i biće to sudar dve takmičarske ekipe, gde lepota igre neće biti u prvom planu već osvojeni bodovi. Svaka utakmica je priča za sebe i ono što smo primenjivali u prethodnoj ne mora da važi na sledećoj. Ko bude imao više motiva i raspoloženih pojedinaca biće bliži pobedi“, kazao je trener Mladosti Ljubomir Ristovski.

13.00: (2,15) Mladost GAT (3,10) Železničar P. (3,40)

Radovi na GAT areni su trajali oko šest meseci, a za to vreme su renovirane svlačionice, medicinska soba, konferencijska sala, ekonomat, restriktivni prostor i parkinzi. Takođe, rekonstruisana je i tribina, koja sada ima 1.400 sedećih mesta.

Ni Mladost, ni Železničar se nisu proslavili na prolećnoj premijeri. Novosađani su odigrali samo 1:1 protiv Budućnosti iz Dobanovaca. Ispustili su vođstvo, isto kao i Pančevci, koji su posle preokreta izgubili od IMT-a na svom stadionu sa 2:1, najviše zaslugom nekadašnjeg našeg reprezentativca Alena Stevanovića.

Trening na renoviranoj GAT areni (©Instagram/Mladost GAT)Trening na renoviranoj GAT areni (©Instagram/Mladost GAT)

Sada će obe ekipe probati da se iskupe, s tim što ni jedni, ni drugi neće imati kompletne sastave. Mladost je bez najboljeg strelca Milana Vidakova i Danila Sekulića. Vidakov je postigao pogodak protiv Budućnosti, ali je potom dobio i žuti karton početkom drugog poluvremena, pa sada mora da odradi meč suspenzije. Isto važi i za Sekulića, koji je isključen u finišu meča.

U sličnoj situaciji je i Železničarov iskusni defanzivac Aleksandar Simčević. Posle 12 godina u Rusiji i Kazahstanu nekadašnji fudbaler Jagodine se vratio u Srbiju, a debi meč za Železničar završio je dobijanjem crvenog kartona. Zato će Simčević morati na hlađenje, pa preskače derbi.

PRVA LIGA SRBIJE – 23. KOLO

Sreda

Budućnost Dobanovci – Radnički Sremska Mitrovica 1:0 (1:0)

/Janjić 44pen/

Grafičar – Inđija 1:1 (0:1)

/Babić 89 – Stojanović 23/

Timok – Loznica 0:1 (0:0)

/Matić 67/

OFK Bačka – Javor 2:2 (0:1)

/Milenković 70, Stanisavljević 90 – Ivelja 15, Marčić 59/

Mačva – OFK Žarkovo 0:2 (0:0)

/Milikić 63, Dostanić 90/

Četvrtak

13.00: (1,22) IMT (5,20) Kabel (14,0)

13.00: (2,15) Mladost GAT (3,10) Železničar P. (3,40)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

16. mart: Zlatibor Čajetina - Rad



tagovi

Prva liga SrbijeMladost Novi SadŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara