Branko Jovičić, Filip Stojković i Ibrahim Mustafa (©Starsport)
Branko Jovičić, Filip Stojković i Ibrahim Mustafa (©Starsport)

Posle 10 godina finale bez Salcburga, sada Jovičić, Stojković i Mustafa maštaju o trofeju

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.04.23. | 09:55

LASK, za koji nastupaju bivši fudbaleri Crvene zvezde, ovog četvrtka od 20.30 časova gostuje Šturmu u Gracu u polufinalu Kupa Austrije

Dobiće Kup Austrije novog vladara, Red Bul Salcburg nije uspeo da odbrani trofej, pa je sada borba za upražnjeni tron ogromna. Sebe u njemu zamišljaju trojica bivših fudbalera Crvene zvezde, Branko Jovičić, Filip Stojković i Ibrahim Mustafa, koji će ovog četvrtka od 20.30 časova u Gracu sa LASK-om pokušati da se plasiraju u finale preko domaćeg Šturma.

Upravo je Šturm bio zaslužan za to što je Salcburg Strahinje Pavlovića ostao bez trofeja, pošto ga je eliminisao u četvrtfinalu. Slavio je posle penala, što je naravno velika senzacija, jer su Bikovi osvojili osam od poslednjih devet nacionalnih kupova. Jedini koji nisu uzeo je baš Šturm, tako što je u finalu savladao Salcburg sa 1:0 posle produžetaka.

Izabrane vesti

LASK se večeras bori za svoje sedmo finale u Kupu Austrije, ali samo je jednom u istoriji uspeo da osvoji ovo takmičenje. I to još davne 1965. godine. U ovom veku je tim iz Linca samo jednom stizao do same završnice, 2021. godine, kad ga je Salcburg savladao u finalu sa 3:0.

U odnosu na tu sezonu, crno-beli sada imaju igrače koji znaju kako se osvajaju trofeji. Jovičić je sa Zvezdom četiri puta bio prvak Srbije, dok je Stojković uzeo tri tutule, ali za razliku od dugogodišnjeg saigrača bivši reprezentativac Crne Gore zna i kako se osvajaju kupovi. U Srbiji je bio član tima crveno-belih koji su osvojili nacionalni kup u sezoni 2011/2012, a potom je 2015. bio jedan od najboljih igrača u pohodu Čukaričkog ka tom trofeju.

20.30: (1,95) Šturm Grac (3,50) LASK (3,90)

Treći zvezdaš Ibrahim Mustafa, koji je ove zime stigao iz beogradskog kluba u Linc za 500.000 evra, bori se za svoj prvi trofej u karijeri. Iako je član Zvezde postao još 2020. godine, napadač iz Gane je uglavnom bio na pozajmicama, pa nije zvanično osvojio nijedan trofej sa crveno-belima. Da bi se to promenilo ove sezone u Austriji, LASK mora da osvoji kup i posle večerašnje prepreke u finalu savlada i Rapid iz Beča.

Jer, od prvenstvena svakako nema ništa. Salcburg je dominantno prvi u šampionatu, sa 10 poena više od trećeplasiranog LASK-a, i to posle podele bodova u plej-ofu. S druge strane, Šturm se još uvek nada tituli, u nizu je od četiri uzastopne pobede i sada je prišao Bikovima na samo tri poena zaostatka. U Gracu sada sanjaju duplu krunu, ali ako ne budu oprezni, mogli bi lako da ostanu bez svih trofeja.

Tim pre, zato što LASK generalno poslednjih godina baš ne odgovara Šturmu. Od prethodnih 14 okršaja, crno-beli iz Graca su trijumfovali samo u dva navrata, dok je LASK odneo osam pobeda. Ove sezone u prvenstvu kao gost je tim zvezdaša slavio sa 1:0, posle čega su u Lincu odigrali 1:1.

Jovičić, Stojković i saigrači su doduše ovog proleća u primetnom padu forme, vezali su tri takmičarske utakmice bez pobede. Posle poraza od Salcburga (2:0), remizirali su protiv Harberga (2:2) i Austrije iz Beča (2:2). Jovičić je ove sezone odigrao 24 meča i postigao dva gola, po jedan u prvenstvu i kupu. Stojković je na 25 susreta dao jedan ligaški pogodak i zabeležio četiri asistencije, dok je Mustafa ove polusezone odigrao šest utakmica, jednom je bio strelac i još jednom asistent.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi bilo koji tip od 1,30 i više sa utakmice CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS

-----------

KUP AUSTRIJE – POLUFINALE

Sreda

Rapid Beč – Rid 2:1 (1:0)

/Burgsteler 45+2, 83 – Cigl 90+1pen/

Četvrtak

20.30: (1,95) Šturm Grac (3,50) LASK (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kup AustrijeLASK LincŠturmBranko JovičićFilip StojkovićIbrahim Mustafa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara