"E, tako se to radi..."
"E, tako se to radi..."

Posle 32 godine upalio „penal štos“: Brazilci prodali Korejcima foru koju je izmislio Krojf (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.11.14. | 19:16

Na meču Džonbuk - Pohang domaćin slavio na neobičan način...

E, tako se to radi...Brazilci su vazda prepoznatljvi po fudbalskom vicu, a dvojica iz tabora Džonbuk Motorsa su prodala „štos“ star tri decenije rivalima iz Pohang Stilersa i na neobičan način ih savladali u derbiju prvenstva Južne Koreje.

Džonbuk je slavio 1:0 pogotkom Kaija Felipea Gonkalveša, koji je u 25. minutu uleteo u kazneni prostor pošto je njegov zemljak Leonardo samo takao loptu i tim činom prevario golmana gostujućeg sastava, koji se vać bacio u jednu stranu i nije imao dovoljno vremena da reaguje na ovaj trik domaćih fudbalera.

Izabrane vesti

Brazilcima iz Džonbuka svaka čast na dovitljivosti, mada daleko od toga da su bili originalni, jer je ovakav način izvođenja jedanaesteraca izum legendarnog Johana Krojfa. Nekadašnji as Ajaksa je 1982. godine na utakmici holandske lige sa Helmondom omogućio saigraču Olsenu da trči u šesnaesterac i kasnije mu odigra povratni pas, iako su mnogi smatrali da je to učinjeno suprotvno pravilima. A nije, jer je lopta samo gurnuta unapred što je jedini zahtev prilikom izvođena kaznenog udarca.

Ovaj trik su pokušali da primene 2006. godine Rober Pires i Tjeri Anri, na utakmici Arsenal - Mančester Siti, međutim, to su učinili tako nespretno da vezista Tobdžija nije ni dodirnuo loptu, pa je sudija dodelio slobodan udarac Građanima. Srećom po Arsenal, u tim trenucima već je vodio 1:0 pogotkom iz - pravilno izvedenog jedanaesterca.

 


tagovi

penalPohang Stilersi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara