Fudbaleri Belgrana slave pogodak (Screenshot - Youtube.com)
Fudbaleri Belgrana slave pogodak (Screenshot - Youtube.com)

Posle 60 spektakularnih minuta, jalova dominacija Boke - Belgrano slavi pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.10.23. | 03:51

Fantastično prvo poluvreme domaćeg tima i čak šest golova, a onda naznaka velikog povratka Boke, ali...

Kakav meč u Kordobi! Tačnije, kakvih sat vremena fudbala na Hulio Sesar Viljagra stadionu. A onda je Boka počela da davi loptu i na kraju ostala praznih šaka. Belgrano slavi pobedu protiv velikana argentinskog i južnoameričkog fudbala, kojem uprkos plasmanu u finale Kopa Libertadores ne cvetaju ruže na domaćoj sceni - 4:3 (4:2).

Belgrano je iznenadni lider Grupe B argentinskog Liga kupa sa 14 osvojenih bodova posle osam mečeva, dok je Boka sa dvostruko manje tek 11.

Izabrane vesti

Vladala je sjajna atmosfera na tribinama stadiona u Kordobi, a nošeni podrškom navijača, domaći igrači su već u trećem minutu stigli do prednosti. Sačuvao je Havijer Garsija mrežu od jednog pokušaja rivala sa distance, ali je odbitak pokupio Lukas Paserini i posle odlične finte zatresao mrežu Boke Juniors za 1:0.

Uzvratio je velikan iz Buenos Ajresa u 19. minutu. Akcija po desnom boku, Migel Merentijel je poslao loptu na dalju stativu i pronašao Darija Benedeta koji trese mrežu Belgrana za izjednačenje. Samo 10 minuta kasnije, potpuni preokret. Sjajna akcija Boke, Marselo Saraći je ovoga puta sa leve strane poslao loptu ka Merentijelu, koji je sa nekoliko metara lako pronašao put do mreže rivala - 1:2.

Bio je to samo početak ludila, pošto je već u 34. minutu domaćin poravnao. Posle kornera Julisesa Sančeza sa desne strane, najbolji u skoku pred golom Boke bio je Huan Barinaga. Samo četiri minuta kasnije, totalni krah gostiju. Sančez ovoga puta iz igre, posle velike greške odbrane Boke, po zemlji proigrava Paserinija u kaznenom prostoru, a napadač Belgrana postiže efektan pogodak za ekspresan preokret - 3:2.

Nije se tim iz Kordobe time zadovoljio, pa je u prvom minutu sudijske nadoknade dodatno uvećao prednost. Esteban Rolon se sjajno snašao u petercu Boke posle kornera, primirio loptu i pocepao mrežu rivala za 4:2.

Ipak, vrlo brzo po povratku sa pauze, gosti stižu do novog pogotka i vraćaju se u igru. Oskar Zebaljos je centrirao sa desnog boka, a sjajno se pred golom tima iz Kordobe snašao Merentijel i postigao drugi pogodak na meču - 4:3.

Ispostavilo se da je postigao i poslednji gol. U nastavku je najpre bilo nekoliko povreda, pa je zbog prekida opao tempo utakmice. Boka Juniors je uglavnom imala loptu u nogama, ali to nije uspevala da materijalizuje. Bilo je prilika na obe strane, tražili su gosti i penal u nadoknadi - nisu ga dobili. Belgrano se odbranio i osvojio tri velika boda.


LIGA KUP ARGENTINE – 8. KOLO

Subota

Rosario – Urakan 1:0 (1:0)

/Kampaz 42/

San Lorenco – Njuels Old Bojs 0:3 (0:1)

/Fereira 21, 58, Soldo 74/

Estudijantes - Godoj Kruz 0:1

/Aljende 33/

Lanus - Defensa i Hustisija 0:2 (0:0)

/Beron 76, Solari 86/

Nedelja

Argentinos Juniors - Independijente 0:0

Sentral Kordoba - Tigre 1:0 (0:0)

/Okampos 52/

Instituto - Himnasija La Plata 1:1 (0:0)

/Kueljo 47 - Mamini 90/

Union Santa Fe - Sarmijento 1:0 (0:0)

/Orsini 90/

River Plejt - Taljeres 1:0 (1:0)

/Rondon 19/

Rasing - Platense 1:2 (0:1)

/Galjego 85 - Kastro 19pen, Martinez 55/

Ponedeljak

Arsenal Sarandi - Banfild 0:0

Barakas - Kolon 2:1 (0:1)

/Domingez 62, Arse 81 - Galvan 14/

Utorak

Velez - Atletiko Tukuman 3:1 (3:0)

/Garsija 8, Katro 12, Florentin 18 - Koronel 61/

Sreda

Belgrano - Boka Juniors 4:3 (4:2)

/Paserini 3, 38, Barinaga 34, Rolon 45+1 - Benedeto 19, Merentijel 29, 57/



tagovi

Boka juniorsBelgranoLiga kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara