Posle pet godina i šest klubova Božinov ponovo u Italiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.02.20. | 19:57

Jeste Serija B, ali…

Ima tome već decenija i po, beše januar 2005. kad je Fjorentina na sto istresla 14.000.000 evra kako bi dovela tada 19-godišnjeg napadača koji je za polusezonu u Lečeu dao 14 golova. Tad i nikad više Valeri Božinov nije izgledao kao baš supertalentovan igrač, mada su se dugo još fudbalski radnici nadali da će se njegov nesporan potencijal probity na povšinu. Međutim, kao da je svaki naredni korak Božinova bio korak unazad, sve doik 2015. nije iz Ternane prešao u Partizan, a zatim se, novih pet godina docnije, opet obreo u Italiji.

Valeri Božinov je novi napadač Peskare, koja se još nada da bi mogla i do promocije u Seriju A. Prošle sezone ju je plej-ofu zaustavila Verona, sada ni doigravanje nije sigurno, ali ako ne računamo nedodirljivi Benevento svi od drugog do tamo negde 14. mesta  - tu su negde. Pa se i Peskara nada.

Izabrane vesti

Što se tiče samog Božinova, on se u Italiju vraća prvi put posle 2015. kada je iz Ternane prešao u Partizan i bar na kratko oživeo karijeru. Išao je posle u Kinu, pa u Švajcarsku, čak i Rijeku tu u komšiluku, a onda se vratio u otadžbinu i igrao za Botev, Levski, pa opet Botev.

Jesenas ipak samo 367 minuta na terenu, bez datog gola, ali Peskara j svejedno rešila da se opkladi u iskustvo i fudbalski vic 33-godišnjeg Bugarina. Ugovor do kraja sezone uz opciju da se saradnja produži do leta 2021.

(FOTO: Twitter/PescaraCalcio)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara