Posle prodaje igrača Barseloni, Kustošija privlači pažnju kupovinom za 500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 13:24

Hrvatski trećeligaš ponovo tema

Nije uspela Kustošija prošle sezone da sačuva drugoligaški status u hrvatskom fudbalu, ali to je ne sprečava da odlično posluje. Toliko da joj zavide i mnogi prvoligaši.

Klub u vlasništvu hrvatskog menadžera Endija Bare, koji vodi računa o karijerama Danija Olma, Lovra Majera, ali i Alvara Morate, Naća Fernandeza, Žonatana Ikonea... dospeo je u centar pažnje regionalne javnosti kada je prošlog leta prodao Barseloni 18-godišnjeg senegalskog štopera Miku Fajea za 1.500.000 evra, a iznos bi mogao da naraste i do 5.000.000 ukoliko budu ispunjeni uslovi za bonuse. S obzirom na to da Faje redovno igra za Barsin B tim u trećeligaškom društvu, neće biti iznenađenje ukoliko na račun kluba iz Zagreba uskoro legne još koji milion.

Izabrane vesti

Očigledno da na odličan način Bare koristi svoje veze, a ovaj put je Kustošija privukla pažnju zbog kupovine. Za 500.000 evra dogovoren je transfer Bajea Kulibalija, 17-godišnjeg defanzivnog veziste koji će 1. decembra sa reprezentacijom Malija igrati protiv Argentine za treće mesto na Svetskom prvenstvu kadeta.

Po završetku turnira u Indoneziji očekuju ga u Zagrebu.

"Baje Kulibali je skautiran u jednoj fudbalskoj školi u Maliju, koji finansira moja agencija. Imamo nekoliko škola u Africi, osim te u Maliju imamo ih u Kamerunu, Obali Slonovače i Senegalu. Fajea smo, recimo, doveli iz škole u Senegalu. Nego, jeste li videli Fajea? Najbolji je igrač B tim Barselone, potpisao je novi ugovor. Od leta, to vam garantujem, igraće za prvi tim Barse", izjavio je Endi Bare za Sportske Novosti.

Vlasnik Kustošije navodi i da već ima ponude za mladog fudbalera, iako još nije obukao dres hrvatskog trećeligaša, ali da su sve one odbijene. Među zainteresovanima bili su Viljareal i Lil.

Bare je svojevremeno iz Barselone u Dinamo Zagreb doveo Danija Olma, letos je Kataloncima iz Kustošije prodao Fajea, a novi veliki posao hrvatskog menadžera mogli bi da budu Kulibali ili Dino Klapija, 16-godišnjak koji već igra desetku za seniore Kustošije.


tagovi

FK Kustošija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara