Jan Zomer (AFP)
Jan Zomer (AFP)

Posle tri nedelje natezanja stiže dostojna zamena za Nojera: Zomer na Alijanc areni za 9.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 16:02

Menhengladbah pristao da pusti Švajcarca u Minhen, u Borusiji stiže Jonas Omlan iz Monpeljea

Maltene od prvog dana 2023. godine Bajern se okomio na Jana Zomera (34). Slao je Borusiji iz Menhengladbaha ne jednu, ne dve, već tri ponude, pre nego što je shvatio da će mu biti neophodna još jedna, ključna. Bavarci su ponudili 8.000.000 fiksno plus 1.000.000 evra kroz bonuse, Gladbah je čekao rasplet situacije sa projektovanom zamenom za Švajcarca Jonasom Omlanom, a prema ekskluzivnim informacijama Blicka-a, dogovor će biti finalizovan do kraja dana.

Posle osam i po godina u Menhengladbahu, na Alijanc arenu stiže dostojna zamena za povređenog Manuela Nojera u vidu reprezentativca Švajcarske što kada mu je dan može da obrani stvari neuhvatljive za druge golmane. Osetio je to Bajern ove sezone na svojoj koži kada je Zomer sa 19 - da, dobro ste čuli - sa 19 intervencija spasao Borusiju u duelu 4. kola Bundeslige (1:1).

Izabrane vesti

Zomer će potpisati ugovor do 2025. godine, a njegova zamena na Borusija parku po svemu sudeći biće 29-godišnji Švajcarac Jonas Omlan iz Monpeljea. Bundesligaš je sa Omlanom dogovorio lične uslove i saradnju do 2027. godine i u narednim danima bi trebalo da ozvaniči taj transfer.

Bajern je prethodnih nedelja strpljivo povećavao ponude za Zomera. Počeo je od 4.000.000, pa poturio 5.000.000 plus 3.000.000, a zatim 6.000.000 + 2.000.000. Direktor Borusije Štefen Šipers bio je decidiran da 8.000.000 mora biti fiksno, Bavarci su to ispratili, dodali još milionče pride. Borusijin odgovor je bio da je kasno, ali najmoćniji nemački klub je na kraju dobio ono što je tražio,

Ovog januara Zomera su želeli i klubovi poput Mančester Junajteda, Nice i Lestera, a sa Bajernom su se povezivala imena poput Dominika Livakovića, Bunua, odnosno Aleksandra Nibela. Na kraju je šampion Nemačke morao da izdvoji ne taka mali novac za 34-godišnjaka u poslednjih šest meseci ugovora.

Jedan od razloga zašto je Bajern toliko zagrizao za vetera jeste i mišljenje koje o njemu ima predsednik bavarskog giganta Oliver Kan, jedan od najboljih golmana svih vremena.

"Neverovatno je brz i nastavlja tradiciju sjajnih golmana iz Švajcarske. Uvek postoji diskusija o tome koliko visok golman mora da bude. Moraju li svi golmani da budu visoki bar 190 centimetara. Jan Zomer sa 183 centimetra očigledno nije najviši. To se ipak da nadomestiti sjajnim skakačkim sposobnostima koje poseduje", objasnio je tri puta proglašavani najbolji golman sveta.

Jedan januarski porblem Bajern je rešio. Ostaje finalizacija transfera Korada Lajmera iz Lajpciga i novi ugovor za Erika Maksima Šupo Motana.


tagovi

Jan ZomerBajern MinhenBorusija Menhengladbah

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara