FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Posle Zvezde, Bakajoko igra samo drugoligaški fudbal: Sad će u Sloveniju, a gol nije dao pet godina

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 18:52

Po napuštanju Marakane karijera krilnog napadača dodatno je stagnirala

Proveo je Aksel Bakajoko godinu i po na najvećem srpskom stadionu i za to vreme odigrao svega osam utakmica (ukupno 201 minut). Stigao je momak poreklom iz Obale Slonovače januara 2021. u tim Dejana Stankovića s epitetom nekadašnjeg reprezentativca Francuske do 20 godina i člana Intera, sa uveravanjima da očarava driblingom u brzini i dobrim napadanjem prostora.

Ispostavilo se da nije uspeo da se nametne kao igrač kadra da pravi razliku na terenima Superlige Srbije, a leta 2022. napustio je crveno-bele sporazumnim raskidom ugovora. Posle osam meseci bez kluba, potpisao je Bakajoko za južnokorejskog drugoligaša Čonan Siti, a u Aziji se zadržao tek tri meseca. Nije imao poslodavca 26-godišnjak od juna prošle godine, a sada je nakon nove devetomesečne pauze potpisao za Tabor Sežanu, poslednjeplasirani tim u aktuelnoj sezoni slovenačke druge lige.

Izabrane vesti

Klub iz gradića od oko 6.000 stanovnika, udaljenog na petnaestak kilometara od Trsta i tridestak od Postojnske jame odigrao je četiri sezone u najvišem rangu takmičenja, imao dobre dane sa Maurom Kamoranezijem kao trenerom i završavao na sedmom mestu, ali je u međuvremenu ispao u drugu ligu. Samo čudo može spasiti Sežanu da ovog proleća ne završi u trećem rangu, uzimajući u obzir da 11 kola pred kraj sezone ima devet bodova manje od Fuzinara koji je na poziciji baraža za opstanak.

Ako je suditi prema Bakajokovoj statistici, zaista je teško očekivati da će uspeti da pogura Sežanu do opstanka. Za jednog napadača zaista je sumorna činjenica da gol na takmičarskoj utakmici nije dao još od četvrtog maja 2019. godine, kada se u dresu Sent Galena upisao u strelce protiv Grashopersa u švajcarskom prvenstvu. Tada je imao 21 godinu. Kada se saberu svi klubovi u seniorskoj konkurenciji (Inter, Sošo, Sent Galen, Crvena zvezda i Čonan Siti), odigrao je Aksel 98 utakmica i dao pet golova. Prilično skroman učinak za krilnog napadača.

Za Sežanu igrač čak 15 internacionalaca, a Bakajoko će na krškoj visoravni imati dvojicu saigrača sa svog govornog područja. Tade Kaleba bivši je omladinac Liona, a Ibrahim Dijara bio je član tima Vulverhemtona do 21 godine. Stranac je i trener, Bugarin Radostin Aleksandrov.



tagovi

Aksel BakajokoTabor SežanaFK Crvena zvezdaSlovenija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara