Sejduba Suma (levo) u dresu reprezentacije Gvineje (©Reuters)
Sejduba Suma (levo) u dresu reprezentacije Gvineje (©Reuters)

Poslednja provera Sumine Gvineje pred početak Kupa afričkih nacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 13:41

Slonovi od 15 časova igraju prijateljski meč sa Ruandom, posle čega će otputovati u Kamerun na završni turnir šampionata Crnog kontinenta

S pravom su navijači Gvineje bili zabrinuti posle prošlog ponedeljka i prijateljske utakmice sa Ruandom. Njihov tim je deklasiran sa 3:0, pa sada ima obavezu da popravi utisak protiv iste selekcije, pred odlazak u Kamerun na Kup afričkih nacija, koji počinje u nedelju.

Gvineju je deklasirao potpuno podmlađeni sastav Ruande, sačinjen samo od igrača iz domaćeg prvenstva. Ipak, nisu ni Slonovi pokazali sve što mogu, zato što je igrao praktično rezervni tim. Većina glavnih igrača, koji igraju u Evropi poput Nabija Keite (Liverpul) ili Florentina Pogbe (Sošo) priključili su se tek kasnije u reprezentaciju.

Izabrane vesti

Tako je, primera radi, nekadašnji fudbaler Partizana Sejduba Suma odigrao samo poslednjih nekoliko minuta, umesto Kairatovog ofanzivca Hozea Kantea. Naravno, za generalnu probu se očekuje da će selektor Kaba Dijavara da pošalje na teren sve one koji bi trebalo da zaigraju narednog ponedeljka protiv Malavija. Pored njih, u grupi B su još Senegal i Zimbabve.

S druge strane, Ruanda neće učestvovati na završnom takmičenju.

Dobićemo posle ovog meča još jasniju predstavu o našem timu. Igramo mahom sa domaćim, mladim igračima, a šestorica njih koji su nastupali na prvoj prijateljskoj utakmici protiv Gvineje nikada do sada nisu igrali za reprezentaciju. Igrali su veoma dobro protiv tima koji je jako iskusan, sa zvezdama poput Madija Kamare ili Amadua Diavare“, kazao je selektor Ruande Vensan Mašami.

-----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Četvrtak

15.00: (3,50) Ruanda (3,10) Gvineja (2,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

AfrikaGvinejaRuanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara