Milan Milanović, trener Alaškerta (©Starsport)
Milan Milanović, trener Alaškerta (©Starsport)

Poslednja šansa za Srbe iz Jermenije da protiv Vošinog dželata produže evropsku bajku

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.10.21. | 12:38

Alaškert ne sme da izgubi od LASK-a u 3. kolu Lige konferencije (četvrtak, 18.45) ukoliko želi da sačuva šansu da se domogne druge pozicije

Kada je UEFA formirala Ligu konferencije, na umu je imala klubove iz zemalja poput Estonije, Finske, Jermenije… Alaškert se tako kroz kvalifikacije izborio prvi put za grupnu fazu, a žreb ga je spojio sa HJK Helsinkijem, Makabijem iz Tel Aviva i LASK-om. Posle dva poraza Jermeni će u četvrtak od 18.45 časova morati da ostanu neporaženi u duelu sa Austrijancima u Jerevanu ako žele da sačuvaju kakvu-takvu šansu da se domognu drugog mesta i proleća u Evropi.

Izuzev kvalifikacija, Alaškert igra veoma loše ove sezone. U domaćem prvenstvu je pretposlednji na tabeli, u zoni ispadanja, sa šest osvojenih poena iz sedam utakmica. U Ligi konferencije je doživeo poraze od HJK-a i Makabija sa po četiri primljena gola.

Izabrane vesti

18.45: (6,25) Alaškert (3,80) LASK (1,65)

U međuvremenu je smenjen ruski trener Aleksandar Grigorjan, angažovan je Milan Milanović, koji je počeo sezonu na klupi Novog Pazara. On je u prva tri meča doživeo sva tri ishoda, debitovao je pobedom nad BKMA (2:1), izgubio je od Finaca sa 4:2, pa za vikend odigrao 1:1 sa Pjunikom.

Na raspolaganju Milanović ima čak četiri srpska fudbalera, golmana Ognjena Čančarevića, štopera Mihaila Jovanovića i ofanzivce Marka Milinkovića i Branka Mihajlovića, tu je i Aleksandar Glišić iz BiH, kao i Ismael Fofana, koji je igrao u Srbiji za Partizan, Čukarički, Vojvodinu i IMT.

--------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------------------

LASK je naravno favorit u Jermeniji, eventualnom pobedom bi napravio krupan korak ka overi prvog mesta i direktnom plasmanu u osminu finala. U prva dva kola su Austrijanci slavili u Helsinkiju sa 2:0, pa zatim remizirali u Lincu sa Makabijem 1:1.

Biće ovo i jedinstvena prilika Milanoviću i njegovim izabranicima da osvete Vojvodinu. Podsetimo, LASK je eliminisao Novosađane u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije sa 7:1, a potom se trijumfom nad Sent Džonstonom iz Škotske sa 3:1 domogao grupne faze.

Protiv HJK-a je iskusni napadač Artak Grigorjan dobio crveni karton i on neće moći da igra protiv LASK-a zbog suspenzije. Zameniće ga Rumjan Hovsepjan.

Kroz treninge i ovih nekoliko utakmica uverio sam se u potencijal koji ova ekipa ima, tu ima dosta kvalitetnih igrača. Moramo da radimo na tome da korigujemo situaciju u prvenstvu i osvojimo poene u Ligi konferencije. Iz psihološkog ugla, treba nam pobeda protiv LASK-a, kako bi se popravila atmosfera u ekipi. Zato, ići ćemo na pobedu“, poručio je Milanović.


tagovi

LASK LincMilan MilanovićAlaškertLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara