Masimo Ferero (©AFP)
Masimo Ferero (©AFP)

Poslednja vest iz Đenove, uhapšen gazda Sampdorije Masimo Ferero!

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.12.21. | 12:35

Baš kad se nakanio da dovede Dejana Stankovića za trenera...

Pozicija Roberta D’Averse se klima, Sampdorija kreće po Dejana Stankovića... Tako je bilo sinoć, ali jutros iz Đenove stiže prosto neverovatna vest: gazda Sampa Masimo Ferero upravo je uhapšen u Italiji!

Razlog je lažirano bankrotstvo jedne od brojnih Fererovih firmi po čemu je on i poznat po Apeninima. Osnuje ih, prezaduži, napravi lažirani bankrot, godinama se već vode različiti procesi...

Izabrane vesti

Uz važnu napomenu, privođenje nije ni u kakvoj vezi sa poslovanjem Sampdorije, mada se poslednjih dana pisalo i da se istražuje transfer Pedra Obijanga, koji je još 2015. iz Đenove otišao u Vest Hem za 6.500.000 evra. Navodno je preko nekih firmi taj novac završio na Fererovim računima, pa se sumnjiči i za pranje novca. Odvojena istraga, nema veze sa ovim sada.

Kako bilo, Ferero je trenutno u zatvoru, još petoro ljudi je u kućnom pritvoru. Među njima je i Fererova ćerka Vanesa i rođak Đorđo. Dokle će će tamo i biti - ne zna se.

Privođenje Ferera sigurno će u drugi plan gurnuti priču o potencijalnim naslednicima D’Averse, a i jutros su lokalni mediji bili puni informacija o tome da je trener Crvene zvezde prvi pik Sampovog gazde. S tim da su i izvori na Apeninima danas priznali da je verovatnije da Stanković dođe kad se završi polusezona u Srbiji, 15. decembra dakle.

Navodno je Ferero za danas imao i zakazan razgovor sa Falijem Ramadanijem, koji bi posredovao u Stankovićevom transferu u Seriju A. Zvezda bi svakako imala pravo na određeno obeštećenje, mada je pitanje da li bi i insitirala na velikom novcu ili bi izašla u susret aktuelnom šefu struke. Ferero letos nije hteo da plati obeštećenje kada je za trenera želeo da dovede Alesija Dionisija iz Empolija (u međuvremenu je on otišao u Sasuolo).

Kako bilo, pomenutog sastanka sada verovatno neće biti, barem ne danas, a trenutno je potpuno nejasno hoće li Fererovo hapšenje na bilo koji način uticati na Sampdoriju. I koliko će uostalom Ferero biti u zatvoru.

D’Aversa će svakako voditi ekipu u gradskom derbiju sa Đenovom, jutros se pominjalo da bi, ako Zvezda i Stanković odluče da nastave zajedno, dirigentsku palicu mogao da uzme i Marko Đampaolo s tim da je on odmah tražio dvogodišnji ugovor.

Ferero je proteklih dana javno pričao i da je voljan da proda klub, čak je prvi put pomenuo i cenu od 170.000.000 evra s tim da bi potencijalni kupac trebalo da isplati i dugove u visini od 80.000.000.


tagovi

Masimo FereroDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara