Andrija Pavlović je osvojio duplu krunu sa Kopenhagenom (©Reuters)
Andrija Pavlović je osvojio duplu krunu sa Kopenhagenom (©Reuters)

Poslednje kolo u Danskoj - Tri tima se bore za titulu! Andrija Pavlović najbliži tronu

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.05.21. | 11:41

Drama na vrhuncu pred poslednje mečeve Superlige u ponedeljak od 17 časova, Brondbi, Mitjiland i Kopenhagen igraju za titulu

Odigrali su po 31 utakmicu do sada i opet nisu mogli ništa da reše. Pitanje šampiona, ali i učesnika na međunarodnoj sceni dobiće odgovor tek ovog ponedeljka, u poslednjem kolu prvenstva Danske. Uoči njega tri tima konkurišu za tron, Brondbi, Mitjiland i Kopenhagen!

Brondbi je najbliži tituli, svojoj 11, a prvoj posle 16 godina. Dovoljno mu je da na svom terenu savlada od 17 časova Nordsjiland i obezbediće prvo mesto, pošto ima bod više od Mitjilanda i tri od Kopenhagena.

Izabrane vesti

17.00: (1,40) Brondbi (4,80) Nordsjiland (7,75)

Takav ishod doneće nekadašnjem reprezentativcu Srbije Andriji Pavloviću četvrti pehar u karijeri, pošto je prethodno osvojio duplu krunu u Danskoj sa Kopenhagenom i Kup Srbije sa Čukaričkim. Ovaj 27-godišnji napadač je u Brondbi stigao na početku sezone iz Rapida za 67.000 evra, a u plej-ofu je odigrao svih devet dosadašnjih mečeva.

Doduše, uglavnom je ulazio sa klupe, starter je bio na samo dva meča. Ipak, i pored toga je postigao dva gola u plej-ofu, po jedan protiv Nordsjilanda i Mitjilanda. Pre toga je Pavlović u ligaškom delu bio još dva puta strelac.

Mitjilandu je za titulu, drugu uzastopnu, dovoljno da Brondbi odigra nerešeno, naravno ako savlada Arhus. Moguć je i scenario u kojem bi Mitjiland osvojio titulu remijem u ponedeljak, ukoliko sadašnji lider izgubi. U slučaju istog broja bodova odlučuje gol-razlika, a ona je na strani aktuelnog prvaka. Brondbi je protiv Nordsjilanda bez suspendovanih Frendrupa i Lindstroma, a to bi takođe moglo da utiče na konačan ishod.

17.00: (1,35) Mitjiland (5,30) Arhus (8,00)

Lako bi moglo da se desi da na kraju sezone imamo i tri tima na vrhu sa istim brojem bodova. Trećeplasirani Kopenhagen ima tri boda manje od Brondbija, odnosno dva od Mitjilanda, a u poslednjem kolu dočekuje Randers. U dobroj je formi, na poslednjih pet kola je osvojio 13 bodova i veliki je favorit protiv tima koji je ubedljivo najslabiji u plej-ofu, ali će ipak igrati u Ligi Evrope zbog osvajanja Kupa Danske. Kopenhagen i dalje ima matematičke šanse da osvoji titulu, ali realnost je malo drugačija. Gol-razlika mu nije dobra, samo je na +9, naspram Brondbijevih +18 i Mitjilandovih +20. Dakle, da bi osvojio svoju 14. titulu morao bi da bude veoma ubedljiv protiv Randersa.

Ogromnu razliku pravi i to ko će da završi drugi, a ko treći na tabeli. U kvalifikacije za Ligu šampiona idu samo prva dva tima, a treći će u kvalifikacije za Ligu konferencija. U najmlađe takmičenje UEFA ići će još jedna ekipa iz Danske, a vizu će da osvoji bolji iz meča Arhusa i pobednika plej-auta. Arhus će kao četvrti iz plej-ofa da igra doigravanje za Evropu sa najboljim timom iz plej-auta. I tamo se u ponedeljak igra poslednje kolo, a Sonderjiske ima bod više u odnosu na Alborg. Oni od 14 časova igraju direktan duel za prvo mesto u plej-autu.


tagovi

Danska 1BrondbiKopenhagenAndrija Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara