Filip Valenčič (©Reuters)
Filip Valenčič (©Reuters)

Poslednje kolo u Finskoj i direktan obračun za titulu: KuPS-u treba pobeda, Helsinkiju i bod dosta

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.10.21. | 13:40

Dramatična finalna runda Veikauslige

Šampionska bitka Veikauslige kulminiraće danas u Kuopio areni u Kuopiju (16.00). Dva apsolutno najbolja tima ove sezone suočiće se u finalnom meču kampanje za titulu prvaka. KuPS i Helsinki su se smenjivali na vrhu prvenstva, i trenutno je u prednosti tim iz glavnog grada sa bodom prednosti.

Zaplet je jasan. KuPS će osvojiti šampionsko priznanje pobedom pred domaćom publikom. U suprotnom, trofej putuje u Helsinki. Plavo-beli iz glavnog grada bili su relativno superiorni od početka sezone. Tokom leta je prvenstvo već izgledalo gotovo očigledno. Ipak, slab period jeseni i kvalitetan rad KuPS-a promenili su situaciju i uneli neizvesnost.

Izabrane vesti

16.00: (2,70) KuPS (2,90) Helsinki (2,75)

Tas na vagi se snažno okrenuo u pravcu KuPS-a, ali se u poslednjih par kola situacija ponovo preokrenula. HJK je zabeležio dve mršave pobede, a Kanarinci su dva puta zaredom igrali nerešeno.

Sada aktuelni branilc titule ima prednost na ligaškoj tabeli. Te mu je dovoljno da odigra čak i nerešeno. KuPS će, s druge strane, nastojati da ne bude remija, koji je viđen na sva tri ovosezonska sučeljavanja plavo-belih i Kanarinaca. Dodajmo i da je u maju trofej Kupa završio u vitrinama kluba iz Kuopija, pošto je na penale bio supešnijih od momaka Tonija Koskele.

"Sve je spremno za meč. Imali smo prilično dobrih par dana i svi imamo zajednički, jasan cilj. Kraj sezone uvek podrazumeva određenu dozu čežnje, ali sada je vreme da se sve stavi u igru ​​poslednji put. Privilegovan je osećaj učestvovati u ovakvom meču. Svaki tim, igrač i trener bi voleli da budu u ovoj situaciji u kojoj smo sada. Pred nama je zaista nezaboravan dan. Sastaju se dve najbolje ekipe u državi", istakao je trener domaćih Simo Valakari.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Helsinki je kroz istoriju daleko uspešniji od Kanarinaca. Samo u Kuopiju je na 30 odigranih mečeva slavio u 19 navrata, dok se domaći KuPS radovao samo četiri puta.

"Dva nabolja timaa će da odluče pitanje šampiona pred punim gledalištem. To je sjajno. KuPS je u poslednje vreme relativno mnogo varirao, ali na kraju uvek postoji činjenica da je veoma opasan. Naravno, u ovakvoj utakmici, gde je prinuđen na pobedu, može da bude naročito neugodan", ocenio je kormilar HJK-a Toni Koskela.


tagovi

Finska 1KuPSHelsinkiHJK Helsinki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara