Maksimilijano Kantera (©AFP)
Maksimilijano Kantera (©AFP)

Poslednje kolo u Kolumbiji: Atletiko Nasional i Tolima u klinču za treće mesto

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.11.23. | 23:03

Noćas na programu preostalih pet susreta 20. kola Klausure

Za veći broj fudbalskih klubova u kolumbijskoj Primeri A ovo je poslednja takmičarska nedelja u tekućoj godini. Gotovo da je sve već poznato, od učesnika u narednom izdanju Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikane, pa do onih koji će iduću sezonu započeti iz ranga niže. Jučerašnjim okršajima definisani su i svi učesnici finalnog dela Klausure iliti popularnog Kvadrangulara, a to su svi timovi koji su rangirani od prvog do osmog mesta na tabeli. Jedino je preostalo da se odrede sastavi dveju finalnih grupa, a koje zavise od ostvarenih pozicija. Ono što je takođe poznato je da će Agvilas Doradas borbu za trofej započeti sa prvog mesta u Grupi A, kao i da će imati izvesni imunitet koji se stiče čelnom pozicijom u ligaškom delu formata.

Poslednje kolo u, kako to još Kolumbijci vole da nazivaju, kvalifikacionom delu Klausure, donosi nam duel Atletiko Nasionala i Deportes Tolime koji je na programu noćas od 01.30 po srednjoevropskom vremenu, a koji će ujedno biti i direktan okršaj za treće mesto na tabeli. Pored toga, obe ekipe su, kako je već nagovešteno, klasifikovane za polufinale, a njihovi susreti bili su jedni od najupečatljivijih poslednjih godina, naročito u finalima iz 2018. i 2022. godine.

Izabrane vesti

Atletiko Nasional do kraja sezone ima dva jasna cilja. Potvrditi dobru formu tima od dolaska Džona Bodmera za kormilo Verdolagasa u pokušaju da se domogne 18. titule nacionalnog šampiona, kao i finale Kupa Kolumbije protiv Miljonariosa koje će se igrati 15. i 23. novembra. Tim iz Medeljina nije izgubio na Atanasio Girardou od poslednjeg izdanje gradskog Klasika Paisa protiv Independijentea, a trenutno iza sebe ima tri uzastopne pobede koje su mu učvrstile svoje prisustvo u završnoj fazi lige.

Kako se kolumbijsko prvenstvo bliži kraju, Atletiko Nasional se pojavljuje kao jedan od najistaknutijih timova. Posle 19 odigranih ligaških mečeva ove sezone, El Verde je sakupio impresivnih devet pobeda i tri remija, šest pretrpljenih poraza. Brojke dokazuju njegovu napadačku snagu, sa respektabilnih 26 postignutih golova, dok je njegova odbrambena linija procurela samo u 14 navrata.

01.30: (1,95) Atletiko Nasional (3,30) Tolima (3,80)

Trenutno sa 33 osvojenih bodova Atletiko Nasional zauzima peto mesto na tabeli i u dobroj poziciji da parira liderima takmičenja. Učinak tima u poslednjih deset domaćih mečeva u ovom takmičenju je izuzetan, sa osam pobeda, jednim remijem i samo jednim porazom. Nedavna pobeda od 2:0 protiv Alijanse Petrolere elokventno pokazuje sposobnost tima da postigne važne rezultate. Strateg koji od nedavno stoji iza Verdolagasa, Džon Žairo Bodmer, planira da zadrži istu formaciju kao u prethodnom meču, pošto nema izveštaja o značajnijim izostancima u njegovom timu. Usvojena taktička šema treba da bude 4-1-4-1.

S druge strane, Tolima se ističe i na ovogodišnjem prvenstvu Kolumbije, zauzimajući respektabilnu četvrtu poziciju u trenutnom plasmanu, a tim Davida Gonzalesa pokazao je doslednost tokom cele sezone. Pored toga, Tolima ima dobar niz ia sebe, sa tri uzastopne pobede. Na poslednjih deset gostovanja u ovom takmičenju Pihaosi su zabeležili četiri pobede, dva remija i četiri poraza. Ipak, Tolima u aktuelni okršaj stiže posle poraza i četiri pobede na gostujućoj teritoriji.

Što se tiče nedavnih utakmica, Tolima je pokazala različite rezultate, uključujući pobede, remije i neke neočekivane poraze. U poslednjem meču u prvenstvu Kolumbije, Tolima se suočila sa Union Magdalenom i pobedila rezultatom 2:1. Prethodno, tim je obezbedio minimalnu pobedu protiv Alijanse Petrolere, otkrivajući čvrstu odbranu i efikasan napad. U poslednjih pet mečeva, Deportes Tolima je zabeležio četiri pobede i jedan poraz. Trener David Gonzales može da računa na ceo sastav koji je učestvovao u prethodnom meču, a planirana početna taktička formacija je 4-2-3-1.

Poslednja dva međusobna susreta između ovih ekipa završena su podelom bodova, i to oba puta identičnim rezultatom 2:2. Atletiko Nasional je poslednji put na svom stadionu protiv Tolime igrao još 23. juna prošle godine, kada je i zabeležio svoju poslednju pobedu nad ovim rivalom, rezultatom 3:1.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - POSLEDNJE 20. KOLO

Sreda

Alijansa Petrolera - Pereira 2:1 (2:1)

/Akosta 38, Renteria 45 - Ramirez 30/

Junior - Atletiko Uila 2:0 (1:0)

/Gonzales 5, Moreno 47/

Čiko - Deportivo Kali 1:1 (0:0)

/Tamara 86 - Sandoval 90+4/

Envigado - Pasto 1:1 (1:1)

/Garsijas 10 - Lopez 6/

Santa Fe - Onse Kaldas 0:1 (0:1)

/Moreno 42/

Četvrtak

01.30: (1,35) Amerika Kali (4,50) Bukaramanga (8,50)

01.30: (1,95) Atletiko Nasional (3,30) Tolima (3,80)

01.30: (2,15) Ekidad (3,15) Miljonarios (3,35)

01.30: (3,40) Jaguares (3,20) Agvilas (2,10)

01.30: (3,20) Union Magdalena (3,30) Independijente Medeljin (2,15)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Atletiko NasionalDeportes Tolima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara