Fudbaleri Moldea (©Star Sport)
Fudbaleri Moldea (©Star Sport)

Poslednje pripreme pred odbranu titule

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.20. | 10:00

Norveški Molde i rumunski Kluž na "testu" pred nastavak prvenstava u kojima brane naslov šampiona

Prvenstvo u Norveškoj trebalo je da krene onda kada se korona virus proširio čitavom Evropom, zbog čega je početak odložen. Konačno, posle više od dva i po meseca “probijanja“ roka, Eliteserien se vraća naredne nedelje. A do tada, u zemlji fjordova će se pripremati prijateljskim utakmicama.

U ponedeljak će od ovogodišnjih prvoligaša snage odmeriti samo šampion Molde i Bran (12.00).

Izabrane vesti

Branilac titule se u januaru nije preterano pojačavao, a od bitnijih igrača napustio ga je samo Ruben Gabrijelsen koji se preselio u Tuluz. Molde je od februara krenuo da se priprema za start šampionata, odigrao je sedam prijateljskih utakmica i slavio na šest – između ostalog protiv Rostova i Krasnodara - uz jedan remi. Međutim, kao i veći deo Evrope, šampion Norveške je na neko vreme morao da se oprosti od fudbala, pa je tek poslednjeg dana maja imao novu proveru protiv Sogndala, a potom i pet dana kasnije sa Kristiansundom i u tim duelima bio je polovičan – po pobeda i poraz.

Bran je sa druge strane zimus “položio“ dva od šest “testova“, da bi potom, poput današnjeg rivala, zabeležio po trijumf i neuspeh krajem maja, odnosno početkom juna.

Zanimljivo, Molde se prethodne sezone dva puta sastajao sa Branom u prvenstvu i oba puta su timovi podelili bodove, a tada nije bilo golova. Kako se danas radi o prijateljskom meču, treba ih očekivati, jer su pripremni mečevi oba tima bili prilično efikasni.

Još jedan šampion će danas odraditi test pred povratak fudbalu – u pitanju je Kluž. Za razliku od norveškog, rumunski fudbal je ušao u završnicu, pa Železničare u nedelju očekuje meč trećeg kola plej-ofa u kome brani titulu šampiona. Pre toga, snage će ovog popodneva odmeriti sa Gaz Metanom (16.00).

Timovi su se već sastajali tri puta u prvenstvu ove sezone, jednom je slavio Kluž, a dva puta je bilo nerešeno. U tim duelima Gaz Metan, takođe učesnik plej-ofa, nijednom nije zatresao mrežu šampiona Rumunije. Zanimljivo, poslednji put su se sastali baš pred prekid sezone, kada je meč završen bez golova.

Kluž vrlo retko gubi od Gaz Metana, poslednji put je od današnjeg protivnika poražen 2013. godine, a od tada su timovi odigrali 13 utakmica. Treba naglasiti da je u tom periodu pet mečeva završeno bez golova. 

PRIJATELJSKE UTAKMICE

12.00: (3,60) Bran (4,00) Molde (1,75)

16.00: (1,70) Kluž (3,80) Gaz Metan (4,10)


tagovi

Prijateljske utakmiceMoldeKluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara