Poslednji delić Gvardioline mašinerije - Haland!

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.02.21. | 09:57

Građani žure da zamene Aguera

Kako sada igra Mančester Siti, deluje da im nikakva pojačanja nisu potrebna. Međutim, poslednji utisak može da zavara. U Sitiju će biti promena narednog leta i Pep Gvardiola vrlo dobro zna gde su mu potrebna pojačanja. Možda dođu još jedan levi bek i još jedan štoper, očekuje se zamena za Fernandinja kojem ističe ugovor, ali pre svega se očekuje kapitalac na poziciji centarfora.

Serhiju Agueru narednog leta ističe saradanja sa Građanima i sve su prilike da neće biti produžena. Posle 10 godina se rastanak primakao. Iskusni Argentinac je ove sezone samo tri puta počeo u startnoj postavi, sve je podložniji povredama i deluje da je Siti izvukao ono najbolje iz njega i da je vreme za svežu krv. Zasad ni sa jedne strane ne stižu signali da će biti potpisan novi ugovor i Aguero će najverovatnije kao slobodan igrač potražiti sreću na nekom drugom mestu. Vrlo moguće u svom Independijente u koji je obećao da se će se vratiti.

Izabrane vesti

Odlaskom dugogodišnjeg centarfora i najboljeg strelca, ostvara se rupa u Sitiju koja će morati da se začepi. A u specifičnom stilu i sitemu igre Pepa Gvardiola ne može da igra svaki centarfor. Nisu to mogli igrači poput Zlatana Ibrahimovića pa je krug kandidata za Aguerovog naslednika vrlo sužen.

Poslednje vesti glase da je izbor pao na Erlinga Halanda. Iako Aguera ove sezone uspešno menja Gabrijel Žezus, Brazilac ipak nije klasičan gol-igrač koji garantuje 25 ili 30 golova u sezoni kao Aguero. Zato Gvardiola traži ’ubicu’ u protivničkom šesanestercu, a od Halanda u ovom trenutku nema boljeg ulaganja.

Iako su se pre nekoliko nedelja pominjali Romelu Lukaku i Hari Kejn, to su manje realne opcije jer ih njihovi klubovi neće pustiti bez nekih ogromnih para. Pogotovo Totenhem ne bi želeo da kapitena šalje u direktnog rivala. A ni Lukakuu se verovatno ne vraća u Mančester pošto je u Interu postao zvezda. Pominjao se jedno vreme i Lautaro Martinez kao Pepova želja ali je on tip igrača više kao Žezus nego kao Aguero i nije ono što traže Građani.

Tako Haland ostaje jedina prava opcija od vrhunskih ’devetki’ da nasledi Aguera na Eithadu.

Iako se zna odranije da Halanda ozbiljno prate i Real Madrid, Čelsi, Mančester Junajted, Siti je spreman za nešto što oni nisu – da plati više i odmah!

Kada je pre godinu dana potpisivao za Borusiju Dortmund, Halandu je agent Mino Rajola izboksovao takav ugovor da može da ode posle dve i po godine. Ubačena je fiksna klauzula od 75.000.000 evra od leta 2022. godine i to je datum koji su zacrtali Real, Čelsi i ostali zainteresovani klubovi. Međutim, prema navodima ostrvskih medija, Siti je spreman da već sledećeg leta dostavi ponudu koja je veća i iznosi preko 100.000.000 evra.

Za Borusiju Dortmund je to isplativija opcija. Oni su svesni da sigurno gube Halanda u leto 2022. po ceni od 75.000.000 evra pa zašto da ranije ne prihvate više novca i zašto bi rizikovali da se igrač povredi i da mu padne cena? Njima je od početka bilo jasno da ne mogu sa Halandom da planiraju nikakvu budućnost jer im je Rajola izašao u sustet da Norvežanin odabere baš njih kao poslednju veliku odskočnu dasku i obeća im sigurnu zaradu pod uslovom da igrač ode posle dve i po godine. Pristali su i nije im velika razlika da li će da bez Halanda ostanu godinu ranije. A razlika u novcu je velika...

Što se igrača tiče, on je već ranije pokazivao da naginje ka Engleskoj. Mančester Junajted nije poslušao Olea Gunara Solskjera kada je trebalo da dovede Halanda, Čelsi bi takođe čekao klauzulu u leto 2022, a Siti mu nudi najbolju perspektivu što se tiče minutaže, uloge, stila fudbala, stabilnosti sa trenerom i skoro izgrađene ekipe.

A još važnije je šta mu je Siti pripremio u čekovnoj knjižici. Prema navodima ostrvskih medija, Građani su spremni da Halandu ponude neverovatan ugovor vredan 400.000 funti nedeljno kakav trenutno nema nijedan igrač u Premijer ligi. To bi iznosilo blizu 25.000.000 evra godišnje.

Inače, Halandov otac Alf Ingi je od 200. do 2003. igrao za Mančesteri Siti kao štoper dok nije morao da završi karijeru zbog brutalnog faula Roja Kina. Haland junior bi mogao da se vrati u grad da naplati neke dugove.


tagovi

Erling HalandSerhio Aguero

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara