Fernandes (© Reuters)
Fernandes (© Reuters)

Poslednji napad na Enca: Tod Boli poslao svitu u Lisabon, Čelsi mora odmah da plati 120.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.23. | 10:10

Na vidiku je osmo pojačanje Plavaca ove zime

Ne zna Čelsi gde udara. Ni na terenu, ni van njega. Rezultatski posrće, a na tržištu se toliko pogubio da neki njegovi potezi deluju panično. Tako i poslednji koji se tiče završnog pokušaja da privoli Benfiku da mu proda Enca Fernandesa.

Prvih nekoliko ponuda Plavaca je odbijeno, a dan pre kraja prelaznog roka Englezi su rešili da se vrate po prvaka sveta i na licu mesta isposluju transfer koji bi bio zaveden kao najvredniji od postanka kluba sa Stamford bridža. Kad je uvideo da ne može da dobije Enca tek tako, Čelsi je poslao delegaciju u glavni grad Portugala, a od svite direktora i advokata očekuje da ubedi predsednika Orlova Ruija Koštu da popusti.

Izabrane vesti

Prema najnovijim informacijama, Čelsi je spreman da plati koliko Benfika traži. Okruglo 120.000.000 evra. To je klauzula koju su na Lužu postavili kad su Fernandesa proletos dovodili iz Rivera. Ostaje samo nejasno koji će model Britanci primeniti ovog puta, jer ono što su uradili u minulom pokušaju zgrozilo je čelnike sa Luža. Tad su Plavci prebacili traženi iznos, ponudili 127.000.000 evra, međutim, u tri rate, ali je Benfika istrajna i insistira na tome da celokupan iznos odmah legne na njen račun.

Naslovnica A BoleNaslovnica A Bole

Ono što ide u prilog Čelsiju jeste odlučnost Enca Fernandesa da napusti Portugal i okuša se u Premijer ligi. Dakle, dve od tri strane su saglasne da se transfer realizuje. Ostaje još Benfika i to je razlog što je vlasnik Plavaca Tod Boli poslao u Lisabon Kristofera Vivela, novog tehničkog direktora, da bude na čelu delegacije koja ima rok do utorka u ponoć, kad se završava prelazani rok, da dovede Argentinca. Vivel je pre nekoliko sedmica stigao na Stamford bridž posle uspešnog rada u Salcburgu i Lajpcigu, a ukoliko bi uspeo da dovede (i) Enca njegov angažman bi odmah dobio pozitivne ocene.

Jedino što ostaje dilema da li Fernandes vredi baš 120.000.000 evra. Bez sumnje kvalitetan igrač, ali takav je i prethodni Benfikin biser, Žoao Feliks, pa baš i nije opravdao ulaganje od 127.000.000 evra koliko ga je platio Atletiko Madrid. Čelsi je uveren da je Enco kvalitet, računa i na njegove godine (22) i nada se da će praviti razliku u Premijer ligi.

Ukoliko Enco Fernandes završi u Londonu biće čak osmo pojačanje Čelsija ove zime, čime će klub potrošiti više od 600.000.000 evra na novajlije od početka sezone. Samo u januaru stigli su: Mihajlo Mudrik (Šahtjor), Benoa Badijašil (Monako), Noni Madueke (PSV), Malo Gusto (Lion), Andrej Santos (Vasko), David Datro Fofana (Molde) i Žoao Feliks (Čelsi).


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Enco FernandezBenfikaČelsiTransferi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara