Stefan Leković (Star Sport)
Stefan Leković (Star Sport)

Poslednji put kad se ovo desilo Orlići su postali prvaci sveta: Zvezdina deca i štoper Milana overili mesto u elitnoj rundi

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 14:56

Golovima Stefana Lekovića, Jovana Mijatovića, Jan Karla Simića i Vojvodininog Uroša Kabića Srbija savladala autsajdera San Marino

Protiv jedne od najslabijih omladinskih reperezentacija na Evrope i Sveta i nije smelo drugačije. Selekcija Srbije do 19 godina preslišala je San Marino (4:0) i overila mesto u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je na programu u julu 2023. godine na Malti. Na kvalifikacionom turniru u Makedoniji izabranici Jovana Damjanovića prvo su pre tri dana savladali domaćine, a očekivana pobeda protiv Malte omogućila im je da potpuno rasterećeno uđu u okršaj sa Norveškom koji ih očekuje dolazeće srede.

Poslednji put kada su se sastali sa San Marinom, a bilo je to 2014. godine, Orlići su slavili takođe sa 4:0, pa naredne godine napravili neverovatan podvig na Novom Zelandu i postali prvaci Sveta. Možda je ovo nekakva simbolika, nekakva vrsta predskazanja...U svakom slučaju generacija koju je ovog leta Holandija zaustavila u polufinalu kadetskog evropskog prvenstva, napravila je novi, značajan korak.

Izabrane vesti

Dva gola reprezentaciji sa apeninskog poluostrva dali su prvotimci Crvene zvezde Stefan Leković i Jovan Mijatović, a odličnu utakmicu odigrao je i član Milanove Primavere Jan-Karlo Simić. Perspektivni 17-godišnji štoper Rosonera rođen u nemačkom Nirtingenu namestio je vodeći gol Lekoviću sredinom prvog poluvremena.

Na novi se čekalo tačno do polovine drugog dela igre, a kada je krilni napadač Vojvodine Uroš Kabić podebljao prednost, omladinci Srbije nisu želeli da se zaustavljaju. Pogodio je i Jovan Mijatović na asistenciju levog beka Grafičara Viktora Radivojevića, da bi Jan-Karlo Simić stavio pečat na pobedu.

Marko Lazetić je počeo duel u špicu, ali ga je okončao bez pogotka u 56. minutu igre.

U okviru iste grupe, Norveška je bila silovita protiv Makeonije koju je savladala sa 6:2 i okršaj Orlića sa skandinavskom selekvcijom predstavljaće pravu poslasticu, a ujedno i test kvaliteta i mogućnosti.

KVALIFIKACIJE ZA U19 EVROPSKO PRVENSTVO – 2. KOLO

Grupa 10, nedelja

Norveška - Makedonija 6:2 (4:2)

/Nusa 10, 32, Hansen-Aroen16, 40, Eng 57, Gjengor 80 - Zenku 6, Trajkov 20/

Srbija - San Marino 4:0 (1:0)

/Leković 23, Kabić 67, Mijatović 77, Simić 87/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeStefan LekovićUroš KabićJovan Mijatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara