Havijer Agire (Reuters)
Havijer Agire (Reuters)

Poslednji sekund utakmice i… Slave Baleari, tuguju Kanari

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.01.24. | 00:54

Maljorka u četvrtfinalu kupa kralja

Za razliku od Sevilje i Bilbaa, Maljorka je mnogo teže nego što se očekivalo obezbedila plasman u četvrtfinale Kupa kralja.

Prvoligaš sa Baleara je gostovao drugoligašu sa Kanara, 120 minuta igre nije viđen gol, a onda je u poslednjem sekundu Kajl Larin sve rešio. Maljorka je savladala Tenerife u gostima sa minimalnih 1:0 i plasirala se među osam najboljih.

Izabrane vesti

Meksički strateg Havijer Agire je poznat kao specijalac za nokaut faze takmičenja. Od rezultata sa Pačukom, Monterejom i reprezentacijom Meksika u domovini, preko Osasune, Atletika i Espanjola do Maljorke sada koja mu je četvrti različit kluba sa kojim je došao do četvrtfinala Kupa kralja.

Tenerife je bio jedini preostali drugoligaš u igri za četvrtfinale, hrabro se suprostavio, nije bio lošiji ali je imao manje sreće. Tvrd i u dobrom delu dosadan meč je rešen pogotkom kanadskog rezerviste Kajla Larina u 120. minutu utakmice. Bukvalno u poslednjem u sekundu pre nego što će se pristupiti izvođenju penala…

Samo taj jedan, poslednji napad je trebalo da izdrži odbrana Tenerifa, ali nije očistila opasan centaršut Samua Ko[te. Rezervista Antonio Sančes je vratio loptu u peterac gde je bio drugi Agireov džoker, Larin je iz okreta je sa peterca zakucao loptu u mrežu.


tagovi

Kajl Larin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara