Zlatko Dalić ©Starsport
Zlatko Dalić ©Starsport

Poslednji test Hrvata pred Katar: Minuti i Modriću i Perišiću, manja povreda Livaje

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.11.22. | 17:58

Selektor naših komšija najavio da će većini igrača pružiti šansu u poslednjoj proveri

Visokih ambicija, okarakterisani kao favoriti da se sa Belgijom plasiraju u narednu fazu, reprezentativci Hrvatske dočekuju izazove u Kataru, a između već održanog okupljanja i puta u zemlju domaćina Svetskog prvenstva naše komšije će odigrati prijateljski susret sa Saudijskom Arabijom. Sutrašnji prijateljski duel u Rijadu biće poslednja prilika da Zlatko Dalić, selektor Hrvatske stekne uvid u raspoložive snage i otkloni eventualne dileme.

Izabrane vesti

"Brozović će igrati malo više nego pre, potrebna mu je minutaža, koristićemo ga veći deo utakmice. Imali smo mali problem s Livajom koji ima manju povredu mišića od udarca iz prethodne utakmice, poštedećemo ga današnjeg treninga i sutrašnje utakmice. Svi ostali su zdravi. Nećemo kalkulisati u utakmici, ali ćemo kalkulisati sa minutažom. Imamo pravo na šest izmena, daćemo šansu onima koji su igrali nešto manje u poslednje vreme", rekao je Dalić.

Svrha sutrašnjeg duela biće priprema za izazove Hrvatske u Grupi F gde će im prvi rival biti Maroko, a potom slede i susreti sa Kanadom i Belgijom.

"Vida će sutra upisati 100. utakmicu. Veoma nam je bitan, kad netko stigne do 100 utakmica u reprezentaciji onda spada u legende. On je svojim igrama i odnosom doneo reprezentaciji mnogo toga dobrog. Rasporedićemo minutažu da svi imaju istu potrošnju. Modrić će sigurno igrati, kao i Perišić, nećemo ih forsirati da igraju celu utakmicu ili veći deo, ali će se naći na terenu", kazao je Dalić.


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeZlatko DalićKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara